Αμείλικτη η ΔΕΗ με το ΕΚΠΑΖ, χωρίς ρεύμα και στον χιονιά.




Η ΔΕΗ δεν θέλησε να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο στο ΕΚΠΑΖ ούτε για τις ημέρες των εορτών, ούτε για τις μέρες του χιονιά, με πρωτόγνωρες για την Αίγινα χαμηλές θερμοκρασίες, που είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ.
Από τις 21 Δεκεμβρίου 2016, είκοσι μέρες τώρα, το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων είναι χωρίς ρεύμα, λόγω ανεξόφλητων οφειλών του προς την εταιρεία ηλεκτρισμού.
Οι εναπομείναντες εθελοντές του, ένας έως τρεις το πολύ, όσοι αντέχουν σε πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την περίθαλψη των ασθενών ζώων που φιλοξενούνται στην Αίγινα.
Τα φάρμακα στα ψυγεία μετά από τόσες μέρες χάλασαν, τόνοι τροφών για τα ζώα σαπίζουν, ζώα με υποθερμία έχουν χάσει τη ζωή τους και οι απαραίτητες δειγματοληψίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αφού χρειάζονται  παγοκύστες για να ταξιδέψουν.
Παρά τις παρακλήσεις και τις επιστολές, η ΔΕΗ επιμένει να είναι αμείλικτη με το ΕΚΠΑΖ Αίγινας, το μεγαλύτερο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων στα Βαλκάνια. Κέντρο περίθαλψης και όχι διασκέδασης.
Προσπάθειες, χωρίς μέχρι σήμερα κάποιο αποτέλεσμα, έγιναν και από τον κ. Π. Χατζηπέρο, Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, ο οποίος από την αρχή της θητείας του είναι στο πλευρό του ΕΚΠΑΖ.

Προφανώς η άγρια ζωή και ο εθελοντισμός δεν έχουν και τόσο αξία για την Δημόσια Εταιρεία Ηλεκτρισμού.

Λάβαμε την  παρακάτω επιστολή από τον Διαχειριστή & Ιδρυτικό Μέλος του ΕΚΠΑΖ, κ.Γιάννη Πουλόπουλο:


  Ενώ διανύουμε το 34ο έτος συνεχούς λειτουργίας αντιμετωπίζουμε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα λόγω έλλειψης πόρων. Το ΕΚΠΑΖ ως μη κερδοσκοπική εταιρία συνεχίζει πεισματικά το έργο του με εθελοντισμό σε όλες τις βαθμίδες. Πρόσφατα η Αντιπεριφέρεια Πειραιώς και Νήσων έχει δρομολογήσει την επισκευή ή ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και την πλήρη βελτίωση της λειτουργίας του Κέντρου. Όμως πριν τα Χριστούγεννα (στις 21/12)  και με δεδομένο ότι ερχόταν τσουχτερό κρύο η ΔΕΗ αποφάσισε να μας στερήσει το κοινωνικό και άκρως απαραίτητο αγαθό, χωρίς το οποίο δεν νοείται δυνατότητα επιβίωσης. Πόσο μάλλον που προσφέρουμε αφιλοκερδώς στην φροντίδα του κεφαλαίου της φυσικής μας κληρονομιάς που λέγεται άγρια ζωή και που είναι γνωστό πόσο σημαντικός παράγοντας είναι στην δική μας ποιότητα ζωής.
 Δεδομένου ότι είμαστε νοσοκομείο, έχουμε τρόφιμα και φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο ενώ άλλα τρόφιμα χρειάζονται κατάψυξη, επίσης δείγματα από ζώα που συγκεντρώνουμε για μικροβιολογικό έλεγχο από αρμόδια κρατικά εργαστήρια, είναι αδύνατο να συλλεχτούν χωρίς την λειτουργία ψυγείου συντήρησης και χωρίς επαρκή φωτισμό. Γενικά στην εντατική μονάδα χωρίς την κατάλληλη θέρμανση και τον φωτισμό γίνεται εξαιρετικά δύσκολη η φροντίδα και η παρακολούθηση των ασθενών. Το χειρουργείο χωρίς ηλεκτρισμό μετατρέπεται σε σύντομο ανέκδοτο. Δυστυχώς όμως δεν αποτελεί ανέκδοτο η αδυναμία με αυτές τις συνθήκες το ΕΚΠΑΖ να προσελκύσει εθελοντές όπως γινόταν μέχρι τώρα.
 Το να αντιμετωπίζεται μια δράση η οποία σχετίζεται άμεσα με την Δημόσια Υγεία και την φροντίδα της δικής μας κληρονομιάς σαν ένας απλός πελάτης-καταναλωτής ρεύματος (όπως πολλοί συμπατριώτες μας οι οποίοι αδυνατούν προς το παρόν να φανούν συνεπείς στην υποχρέωση πληρωμής  του σημαντικού όμως αγαθού που λέγεται ηλεκτρικό ρεύμα) θεωρούμε ότι είναι εγκληματικό.
 Η δράση του Κέντρου είναι πολύπλευρη και έχει χαρακτηριστεί από δημόσιους φορείς ότι παράγει φιλοζωικό, κοινωφελές και φιλανθρωπικό έργο. Είναι δε φρουρός της Δημόσιας Υγείας και βιοασφάλειας του πληθυσμού αφού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ελέγχου της πιθανής παρουσίας επικίνδυνων επιδημιών όπως η γρίπη των πουλερικών κλπ.



Πηγή: Aegina's Light.gr