ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ στο Ηνωμένο Βασίλειο: Μυστηριώδης ιός σκοτώνει ένα σκυλί την εβδομάδα



Τρόμο και ανησυχία έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες σκύλων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ένας θανατηφόρος ιός που προσβάλλει τα κατοικίδια τους.
Πρόκειται για τον ιό Alabama Rot, ο οποίος προσβάλλει τα σκυλιά και «τρώει» το δέρμα τους.Εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε λαγωνικά στην Αλαμπάμα τη δεκαετία του ’80, γι' αυτό και ονομάστηκε έτσι.
Για δεκαετίες, τα σκυλιά της Βρετανίας ήταν ασφαλή, αλλά το 2012 τελικά παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα. Οι περιπτώσεις των τετράποδων που έχουν προσβληθεί, είναι πάρα πολλές.Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά για τον συγκεκριμένο ιό, παρά μόνο ότι επιτίθεται στα αιμοφόρα αγγεία των σκύλων και προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των νεφρών τους. 
Η ασθένεια χτυπά κυρίως από το Νοέμβριο έως Μάιο .
Κανείς δεν ξέρει τι προκαλεί τι νόσο Alabama Rot, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να συνδεθεί με λασπώδεις περιπάτους 

Δεν υπάρχουν καν επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους θανάτους, καθώς οι κτηνίατροι δεν έχουν τρόπο εξέτασης για να δουν αν έχει προσβληθεί ο σκύλος από τον ιό όσο είναι ζωντανός. Αυτό επιβεβαιώνεται μόνο μετά τον θάνατό του.
Οι κτηνίατροι προτείνουν σαν μέτρο πρόληψης την απομάκρυνση των σκύλων από πολύ λασπώδεις περιοχές. Επίσης οι ιδιοκτήτες πρέπει να πλένουν καλά τους σκύλους μετά από το κυνήγι ή περιπάτους σε λασπώδης περιοχές.

Οι ειδικοί είναι αποφασισμένοι να αποκαλύψουν την αλήθεια για το πώς μπορεί ένας σκύλος να προσβληθεί από τον ιό.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ευάλωτα σκυλιά έχουν γενετική προδιάθεση για την ασθένεια, η οποία προκαλείται από άγνωστους περιβαλλοντικούς παράγοντες.