Μεγάλη επιχείρηση 7 ωρών της ΕΜΑΚ για τη διάσωση κυνηγού από την ορεινή Εύβοια


Για ακόμη μία φορά η 7η ΕΜΑΚ χρειάστηκε να συνδράμει στα δύσκολα. Σε συνεργασία με την Π.Υ. Χαλκίδας κατάφερε έπειτα από πολύωρη και επίπονη επιχείρηση στα κακοτράχαλα βουνά της Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του Λημνιώνα να διασώσει κυνηγό (γνωστό πρώην ποδοσφαιριστή), ο οποίος για κακή του τύχη τραυματίστηκε την ώρα που κυνηγούσε.
Το περιστατικό σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, με τον 43χρονο Μάριο Σ…ο, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή και έχει παίξει για χρόνια ποδόσφαιρο επαγγελματικά σε Χαλκίδα, Ηρακλή Ψαχνών, Δόξα Βύρωνα, Βύζαντα Μεγάρων, Προοδευτική, Αναγέννηση Άρτας, Απόλλων Σμύρνης, Πανελευσινιακό, Εθνικό Αστέρα κ.α., να τραυματίζεται.
Ο 43χρονος Μάριος υπέστη ολική ρήξη χιαστού, ενώ ήταν μόνος του στο σημείο όπου κυνηγούσε. Μάλιστα, επειδή το κινητό του δεν είχε σήμα, σύρθηκε περίπου 500 μέτρα προκειμένου να καλέσει βοήθεια και να τον ακούσει η παρέα που κυνηγούσε μαζί του, αλλά σε άλλο σημείο του ορεινού όγκου. Έπειτα από λίγη ώρα εκλήθη βοήθεια. Αρχικά στο σημείο βρέθηκε η Π.Υ. Χαλκίδας, ενώ επί τόπου εκλήθη και μετέβη και η 7η ΕΜΑΚ που είναι υπεύθυνη για κάθε συμβάν σε ορεινό όγκο στη Στερεά.
Επιχείρηση 7 ωρών
Το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία χρειάστηκε να περπατήσει περίπου δυόμισι ώρες ώστε να προσεγγίσει τον πρώην ποδοσφαιριστή. Αφού έφτασαν στο σημείο και τον έβαλαν στο φορείο -και ενώ είχε νυχτώσει- επέστρεψαν λίγο πριν από τις 02.00 τα μεσάνυχτα στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Ακόμη μία επιχείρηση της ΕΜΑΚ στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων.
Πηγή: lamianow.gr