Η επίδραση του αλμυρού νερού στο σκύλο

Θετική Εκπαίδευση Σκύλων Χανιά

Μια υπέροχη μέρα στην παραλία με το σκυλί σας μπορεί να φέρει στο σπίτι περισσότερο από αναμνήσεις από το υπέροχο θέαμα των κυμάτων και το ευχάριστο άρωμα της αύρας των ωκεανών. Τα σκυλιά μπορεί να πληρώσουν το υψηλό τίμημα για τις ώρες που περάσανε στην άμμο και παιχνίδια με τα κύματα.  Ο ένοχος είναι η διάρροια παραλίας, η οποία προέρχεται από το αλμυρό νερό. Καθώς ο σκύλος παίζει ενθουσιασμένος στην παραλία προσπαθώντας να πιάσει τη μπάλα ή το frisbee καταπίνει και το νερό.
Τι ακριβώς είναι η διάρροια παραλίας;
Είναι αρκετά διαφορετική από τη διάρροια που προκαλείται από το φαγητό. Συνήθως, οι ιδιοκτήτες σκύλων αναφέρουν τη διάρροια παραλίας ότι είναι πολύ υγρή και εκρηκτική. Αυτή η μορφή της διάρροιας που συμβαίνει γρήγορα και προκαλείται από το αλμυρό νερό τραβάει υγρά από τους εντερικούς ιστούς (οσμωτική επίδραση). Μπορεί να διαγνωστεί με βάση την ιστορία του σκύλου του στην παραλία και μπορεί να επιβεβαιωθεί εφόσον ο σκύλος αξιολογηθεί για υπερνατριαιμία (μια ξαφνική αύξηση στο νάτριο).
Πώς να αποτρέψετε  και να θεραπεύσετε τη διάρροια παραλίας;
Είναι πολύ σημαντικό πρώτα από όλα να αναγνωρίσουμε ότι τα σκυλιά δεν πρέπει να πίνουν αλμυρό νερό. Πόσιμο νερό με αλάτι σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει το σκυλί για να κάνει εμετό, με τα καταστροφικά αποτελέσματα της να είναι ο σκύλος περισσότερο επιρρεπείς σε αφυδάτωση, ειδικά αν αυτός είναι συνεχώς κάτω από την ήλιο.
Η κατάποση της άμμου μαζί με το θαλασσινό νερό μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το εντερικό σωλήνα που προκαλεί τα συμπτώματα. Επίσης το θαλασσινό νερό μπορεί να περιέχει μικροοργανισμούς, τοξίνες, τα φύκια και τα επιβλαβή βακτήρια.
Ένα συχνό αποτέλεσμα είναι για ένα σκυλί είναι να αναπτύξει διάρροια παραλίας θα πρέπει να πίνουν θαλασσινό νερό. Συχνά ξεχνάμε ότι τα σκυλιά μπορούν να καταπιούν επανειλημμένα μικρές ποσότητες αλατισμένο νερό πιάνοντας από το νερό το βρεγμένο γεμάτο αλάτι μπάλα του τένις ή απλά να πιτσιλιστεί από τα κύματα, όταν το στόμα του σκύλου είναι ανοιχτό.
Πρέπει να έχετε πάντα νερό για το  σκύλο σας!
Οι σκύλοι θα πρέπει πίνουν φρέσκο ​​νερό πάρτε μαζί ένα μπουκάλι νερό. Αυτό το φρέσκο ​​νερό θα πρέπει να προσφέρεται σε ένα καθαρό μπολ συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα σκυλιά στην παραλία θα πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αποτραπεί η υπερβολική απώλεια υγρών από τη θέρμανση.
Όπως φαίνεται, η διάρροια παραλίας μπορεί να προληφθεί με την παροχή γλυκού νερού και περιορίζει την κατάποση του αλμυρού νερού. Σε περίπτωση που ο σκύλος σας συνεχίσει να έχει τη διάρροια παραλίας, τα καλά νέα είναι ότι γενικά βελτιώνεται σταδιακά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν ο σκύλος δεν αισθάνεται καλύτερα και γίνεται ληθαργικός, δεν έχει όρεξη να κάνει τίποτα ακόμα και να φάει, θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός κτηνιάτρου.
Το άρθρο αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της επαγγελματικής συμβουλής του κτηνιάτρου. Αν ο σκύλος σας είναι άρρωστος, παρακαλούμε δείτε τον κτηνίατρο σας.
  Πηγήhttp://dogsplustraining.wordpress.com