HIT SHOW 2015 VICENZA ITALIA – ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Visualizzazione di _I6E0184.JPG
Η  φετεινή  Έκθεση  HIT Show Vicenza, η  πρώτη έκδοση της  έκθεσης των ιταλών κυνηγών,των οπλόφιλων και των φίλων των υπαίθριων δραστηριοτήτων έλαβε μέρος στην πόλη Βιτσέντζα (Vicenza)  της βόρειας Ιταλίας.
Η νέα  μεγάλη πολυκλαδική ιταλική έκθεση που διάρκεσε τρεις  ημέρες με την ονομασία ΗΙΤ που στα αγγλικά σημαίνει κτυπάω. σημαδεύω ,από τις 14 έως 15 Φεβρουαρίου 2015, είχε περισσότερους από  31 χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν στην έκθεση.
hit show_Vicenza1
Χιλιάδες προϊόντα που έχουν σχέση με το κυνήγι, τη σκοποβολή,την τοξοβολία, την ορειβασία, το κάμπινγκ, την κυνοφιλία, το ψάρεμα, την πεζοπορία, τον υπαίθριο κ κυνηγετικό τουρισμό κλπ. περιμέναν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν σε μια ατμόσφαιρα γιορτής.
Η ατμόσφαιρα ήταν ωραία,ο κόσμος πολύς όλες τις ημέρες, έτσι σε τίποτε δεν θύμιζε τις τελευταίες εκθέσεις της Μπρέσια,την γνωστή ΕΧΑ που πέρυσι τελευταία στιγμή ματαιώθηκε.
Visualizzazione di 140220151068.jpg
Πολλές ήταν οι εκδηλώσεις που σκόπευαν να φέρουν τους νέους πιο κοντά στην σωστή χρήση των όπλων κ κυρίως ήταν πολύ καλό για τους εκκολαπτόμενους κυνηγούς η χρήση αεροβόλων όπλων πάντα μέσα στην ασφαλή χρήση τους κ καθοδήγηση από έμπειρους δάσκαλους σκοποβολής ενώ οι μικρότεροι φίλοι μπορούσαν να δοκιμάσουν τις σκοπευτικές τους ικανότητες με την χρήση της σφενδόνας,κάτι που έκανε πολλούς να αναπολούν την παιδική τους ηλικία.Δεν ήταν λίγοι οι μεγάλοι που περίμεναν υπομονετικά στην σειρά μαζί με τα παιδιά κ εγγονάκια τους για να δοκιμάσουν την τύχη τους με την σφενδόνα.
Visualizzazione di 14022015959.jpg
Visualizzazione di 140220151011.jpg
Αρκετά νέα προιόντα παρουσιάστηκαν από τις ιταλικές οπλοβιομηχανίες που ήταν παρών στην έκθεση όπως: Beretta &holding (Benelli,Franchi,Tikka,Sako,Stoeger,Uberti ,Burris) Bernardelli,Breda,Cosmi,Fabarm,Fausti,Pedersoli,Pietta,Rizzini,Tanfoglio,Zoli και άλλες μικρότερες εταιρίες.Φυσικά δεν έλειπαν οι διεθνής εταιρίες όπως: η Browning,Caracal,Gamo,Infinity,Para Ordnance,Remington,Ruger,Sig Sauer,Smith&Wesson,STI,Walther και Winchester.
Visualizzazione di 14022015950.jpg
Visualizzazione di 140220151066.jpg
Όλες οι μεγάλες μάρκες όπλων ήταν παρών, προσφέροντας έτσι στους υποψήφιους μελλοντικούς τους πελάτες-αγοραστές την ευκαιρία να δουν,να πιάσουν στα χέρια τους και να περιεργαστούν από κοντά, τα όπλα που επιθυμούσαν αλλά και να μάθουν τα πάντα σχετικά με τα νέα μοντέλα και ότι καινούριο είχαν να παρουσιάσουν στον σχετικό χώρο.
Visualizzazione di 14022015929.jpg
Πολύς κόσμος σταμάτησε στο περίπτερο της γνωστής ιταλίδας ζωγράφου-κυνηγού Giusy Rampini,αλλά κ του Roberto Bianchi για να θαυμάσει από κοντά για άλλη μια φορά τους πίνακες τους και όχι μόνο!
Visualizzazione di 140220151005.jpg
Φέτος η έκθεση φιλοξένησε ένα χώρο αφιερωμένο στην Ιερακοτροφία  για να μάθουν κυρίως οι νέοι,σχετικάμε το κυνήγι με γεράκια και τον κόσμο των αρπακτικών πτηνών.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα γεράκια,να ρωτήσουν σχετικά τις απορίες
τους και να μάθουν διάφορα από τον κόσμο των αρπαχτικών.Κυρίως όμως πολλοί είχαν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν,να κρατήσουν στο γάντι ένα γεράκι και να νιώσουν την αίσθηση που μονο τα αρπακτικά πουλια σου δίνουν.
Σημαντικό παρών τα πολλά περίπτερα κυνηγετικών εκδρομών ενώ σε πολλά από αυτά υπήρχε σαν προορισμός κ η χώρα μας με το κυνήγι της τσίχλας κυρίως.Ο κυνηγετικός τουρισμός ανθεί τα τελευταία χρόνια στην γείτονα χώρα με προορισμούς μακρινούς που χρόνια πριν φαινόταν απλησίαστοι για το ευρύ κοινό.


Η Beretta παρουσίασε επίσης το νέο μοντέλο Beretta 690 Field III και το δίκαννο κυνηγετικό όπλο 486  που έγινε γνωστό ήδη για την κομψότητα, καθώς κ το A400 XPLOR ACTION σε  Cal. 28 με έναν μικρό υπολογιστή στο κοντάκι του. Πολλά ήταν τα νέα όπλα κ σε μικρότερα διαμετρήματα.


Η Benelli Armi παρουσίασε μέσα στην τεράστια γκάμα της,των πάνω από 150 επαναληπτικών όπλων,την μεγαλύτερη σειρά επαναληπτικών στον κόσμο κ σε κατάλογο εταιρίας, την νέα Επαναληπτική καραμπίνα BENELLI Colombo,η οποία σχεδιάστηκε κ φτιάχτηκε αποκλειστικά για το κυνήγι της φάσσας.Ένα κυνήγι με πολλούς φανατικούς κυνηγούς τόσο στην Ιταλία αλλά κ σε πολλές άλλες χώρες.
Visualizzazione di 6.jpg
Μεταξύ των διάφορων μοντέλων είδαμε και την Raffaello με κάννες Power Bore.Τρία τα μοντέλα με κάννες Power Bore:το Raffaello Power Bore,το Raffaello Black Power Bore και το Raffaello Deluxe Power Bore.
Visualizzazione di 14.jpg
Η Fausti παρουσίασε επίσης το νέο όπλο,το Italyco.
Visualizzazione di 1.jpg
Δεν έλειψαν κ οι κυνολογικοί αγώνες με την παρουσίαση διάφορων σκύλων,κάτι που πρόσφερε καλό θέαμα στους θιασώτες της κυνοτροφίας.
Χιλιάδες φίλοι της υπαίθρου πιστοί στο ραντεβού και φέτος βρέθηκαν μαζί με τους εκθέτες, με μια σημαντική αύξηση  σε σύγκριση με τις επισκέψεις του προηγούμενου έτους, όπως δηλώθηκε από τους διοργανωτές.
Η πετυχημένη νέα αυτή έκδοση της  κυνηγετικής Εκθεσης ΗΙΤ  στην Vicenza  της βόρειας Ιταλίας,έφερε μια νέα πνοή στον ιταλικό κυνηγετικό χώρο,γεμίζοντας όλους με αισιοδοξία για την αγαπημένη τους ασχολία,το Κυνήγι !
Βαγγέλης Αθ.Παπαδοκοτσώλης
Visualizzazione di VANGELIS.JPG
Πηγή & Photos : ΦΥΣΗ ΤV-www.fisi.tv ©


FISIDOG:η πλήρης ισορροπημένη τροφή για τον σκύλο σου!