1οι Κλασικοί Αγώνες 17-19 ΜΑΙΟΥ 2019:ΦΕΝΕΟΣ

  


Aφιερωμένοι στον μεγάλο κυνόφιλο Βασίλη Σακαντάνη που έφυγε πέρσι από την ζωή, πραγματοποιήθηκαν στις 17,18 & 19 Μαΐου στον Φενεό της Κορινθίας,οι πρώτοι κλασσικοί αγώνες για τα σέττερ και πόιντερ που διοργάνωσε ο ΟΚΑΔΕ σε στημένο θήραμα (ορτύκι εκτροφείου).

Οι τριήμεροι αγώνες πραγματοποιήθηκαν μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων και αυτό συνέβη κυρίως από την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο Πρόεδρος του ΟΚΑΔΕ κ. Δημήτριος Γκουζούνας, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος,η Δ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος που υπέγραψε την απόφαση που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται παρόμοιοι αγώνες ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την καθιέρωσή τους μετά την πρόσφατη αλλαγή του νομικού καθεστώτος.



Μεγάλη στάθηκε η βοήθεια κ συμβολή των τοπικών κυνηγετικών συλλόγων και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για να πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες.
Ο ΟΚΑΔΕ βράβευσε όλους τους πρωταθλητές της προηγούμενης χρονιάς ενώ έγινε έκθεση μορφολογίας και απονομή ΕΦΥΠ σε νεαρά πόιντερ και σέττερ μέχρι 17 μηνών.



Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση και δικαίωσε όσους πάλεψαν τα τελευταία τρία χρόνια να πραγματοποιηθούν οι αγώνες και αυτή η μαζική συμμετοχή των κυνόφιλων κυνηγών που ήρθαν από πολλά μέρη της Ελλάδος για να παρακολουθήσουν τους πρώτους κλασικούς αγώνες ήταν η καλύτερη επιβράβευση και η μεγαλύτερη επιτυχία της εκδήλωσης στον Φενεό,που φυσικά την τίμησαν κ όλοι οι μεγάλοι κυναγωγοί της πατρίδας μας αλλά και γνωστοί κυναγωγοί από την Ιταλία, τη Σερβία και την Κύπρο.



Οι πρώτοι κλασσικοί αγώνες είναι πλέον γεγονός.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ΟΚΑΔΕ,στους διοργανωτές και σε όσους εργάστηκαν κ τόλμησαν για την διεξαγωγή των πρώτων κλασσικών αγώνων!