Κυνηγοί: Θα μειωνόμαστε κάθε χρόνο?


 Διαβάζω στην κυνηγετική ενημέρωση είτε αυτή προέρχεται από τον τύπο ή το διαδίκτυο, ότι στην περσινή κυνηγετική χρονιά δηλ. την περίοδο 2013-2014 είχαμε περίπου 60.000 εκδόσεις κυνηγετικών αδειών λιγότερες από την προηγούμενη περίοδο!
Όσο τα χαράτσια και οι έκτακτοι φόροι που κάποιοι άλλοι μας επέβαλαν με το έτσι θέλω χωρίς να ρωτήσουν τον λαό,που πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά θα ξεζουμίζουν κάθε οικογένεια, τότε καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι τα οικονομικά δεδομένα του οικογενειακού προϋπολογισμού, «απαγορεύουν» την ανανέωση της άδειας θήρας,πράγμα που αναδεικνύει και την πτωτική τάση για την επερχόμενη κυνηγετική σεζόν.

Αυτή η μείωση με κάθε νέα κυνηγετική χρονιά θα έχει όμως και μεγάλες οδυνηρές συνέπειες για το κυνήγι αφού θα κλείσουν οι κάνουλες του χρήματος που ερχόταν από τις θεωρήσεις των κυνηγετικών  αδειών με συνέπεια να έχουμε προβλήματα στην σωστή λειτουργία της Θηροφυλακής και ταυτόχρονα θα έχουμε πολλούς παραβάτες λαθροθήρες που θα εξακολουθούν να λαθροκυνηγούν εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια και δυσλειτουργία της Θηροφυλακής.
Και έρχομαι στο ερώτημα: Μα η ηγεσία μας δηλ. η ΚΣΕ τι κάνει για αυτό?
πως θα κινηθεί για να έχουμε περισσότερους κυνηγούς που θα θεωρήσουν την άδεια τους εφέτος?Έχει αναλογιστεί η ηγεσία μας ότι οδηγούμαστε στην αποδυνάμωση της κυνηγετικής οικογένειας αφού λιγότερες κυνηγετικές άδειες μας δείχνουν πολύ λιγότερους στο αντιπάλους μας και γινόμαστε αμέσως μια μειονότητα έτοιμοι για να μας κόψουν ακόμα περισσότερο όπου και όπως μπορούν, τα ελευθερα κυνηγετικά μέρη μας και να θέλουν να μας περιορίσουν ακόμα και την κυνηγετική χρονια. Oδηγούμαστε σιγά σιγά, στην ρεζερβοποίηση του κυνηγιού(ίσως και να την συμφέρει κ αυτό!),όσο και εάν κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν ή κάποια παπαγαλάκια προσπαθούν να μπερδεύσουν τον κυνηγετικό κόσμο σπέρνοντας διάφορες πληροφορίες.
Μήπως θα ήταν πιο συνετό στους δύσκολους οικονομικά καιρούς να υπήρχε μια καθολική μείωση των περιττών εξόδων για τραπεζώματα και πολυτελείς αίθουσες συνεδρίων κτλ ενώ θα ήταν πιο φρόνιμο αντί να ζητάμε κάθε χρόνο μια έκτακτη εισφορά από το λιγοστό πια βαλάντιο των κυνηγών να κοιτάγατε με ποιο τρόπο θα μεριμνήσετε ώστε οι περισσότεροι από τους κυνηγούς που δεν εκδόσαν πέρυσι την κυνηγετική άδεια τους, να μπορέσουν να την εκδώσουν τουλάχιστον φέτος?
Τα αποκαρδιωτικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις των συλλόγων που είναι υπεύθυνοι για την έκδοση των αδειών θήρας, δείχνουν  την πτωτική τάση για την επερχόμενη κυνηγετική σεζόν.
Ίσως εάν οι άδειες γινόταν φτηνότερες πολλά περισσότερα άτομα θα μπορούσαν να την ξαναθεωρήσουν.Και όσα περισσότερα άτομα υπάρχουν επίσημα σαν αριθμός τόσο και μεγαλύτερο κύρος θα επιδεικνύουμε σε αυτούς που μας θέλουν σαν αντιπάλους.
Τα λάθη και οι παραλείψεις της κυνηγετικής ηγεσίας θα μας σπρώξουν σε μια κυνηγετική αριθμητική συρρίκνωση κάνοντας το κυνήγι μόνο για λίγους που θα έχουν οικονομική ευχέρεια.
Στο τέλος τι προτιμά η ηγεσία μας?
Λίγους κυνηγούς ή πολλούς?
Θα μειωνόμαστε κάθε χρόνο?

www.fisi.tv