Γαλλια-κυνηγοί & Οικολόγοι: "βγαίνουν να μαζέψουν χιλιάδες φυσίγγια, αδειους κάλυκες απο τη φύση"!

Οι συνάδελφοι μας Γάλλοι κυνηγοί, προσπαθούν δυναμικά μαζι με τη ομάδα των Πρασίνων, σε νέες προσπάθειες "να συλλέξουν κι απομακρύνουν τους άδειους κάλυκες των συναδέλφων τους" αφέθηκαν στη φύση, κι όχι να αποδείξουν πως εξακολουθούν να υπάρχουν κι ηλίθιοι ή ανεύθυνοι πολίτες!!!... στις κοινωνίες μας.
Η εφημερίδα Nice Matin ανέφερε ότι η "περιβαλλοντική ένωση των Πρασίνων" κτύπησαν τον κώδωνα του κινδύνου ξανα. Τα φυσίγγια που άφησαν πίσω τους οι άμυαλοι κυνηγοί, είναι ενα σύνηθες φαινόμενο που ευδοκιμεί στη περιοχή της Var. Ετσι αναμεταδίδει "μια κλήση αλληλεγγύης-στήριξης" μαζί με αυτές των Κυνηγετικών τους οργανώσεων - για μια οργανωμένη κοινή συλλογή τους αυτό το Σάββατο & την Κυριακή.

Ο Olivier Mora υποστηρικτής της ομάδας των Green (Ομάδα Πρασίνων- τη ομάδα, υπεύθυνη για την περιβαλλοντική ευθύνη και την εκπαίδευση στη φύση) δήλωσε πως παρέμεινε άφωνος κυριολεκτικά, όταν με το περπάτημα του στους λόφους μεταξύ της La Seyne-sur-Mer και Sanary, ανακάλυψε ως είπε έκπληκτος: "ένα πραγματικό νεκροταφείο φυσιγγιών κυνηγιού!!!...  παρατημένο στη φύση".
 
"Αυτά είναι διασκορπισμένα σε μια περιοχή εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, σε ένα μεγάλο μέρος της φύσης μας, σχεδόν θαμμένα μερικές φορές!  Μεχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 10.000 κάλυκες και υπάρχουν ακόμα τρεις φορές περισσότερο να συλλεχθούν ακόμη;;!!!!...     Το έργο  θα είναι δύσκολο ... κι αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από έναν τόνο μολύβδου & πλαστικού διασκορπισμένου στην άγρια φύση & το περιβάλλον μας".
Η "Ανεύθυνη στάση"
Ο κος. Olivier Mora μίλησε, κυριολεκτικά έξαλλος:  «Είμαι σοκαρισμένος πόσο κυνηγούς οι οποίοι ισχυρίζονται κοντά στη φύση μπορεί να το κάνει και να ενεργούν σαν ανεύθυνο; Αλλά τι πλανήτη θα πάμε να αφήσουμε στα παιδιά μας; "!!!...
Οι Οικολόγοι δίνουν λοιπόν το έναυσμα & έκαναν μια νέα κλήση στη σελίδα τους, στο Facebook τη σελίδα των Green:
 «Ανακοίνωση προς όλα τα μέλη κι όλους τους οπαδούς μας!  Χρειαζόμαστε βοήθεια αυτό το Σαββατοκύριακο στο Var για την συλλογή από την φύση, δεκάδων χιλιάδων άδειων καλύκων (χρησιμοποιημένα φυσίγγια) που αφαίθεκαν από κυνηγούς στην άγρια φύση!  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσέλευση σας & ελάτε να μας ενισχύσετε!!!..... 

Πηγή: site video-de-Chasse.Fr