Κυνηγός ελεφάντων φαγώθηκε από κροκόδειλους (pics)




Άδοξο τέλος για τον διάσημο κυνηγό άγριων ζώων, τα υπολείμματα του οποίου βρέθηκανμέσα σε δύο κροκόδειλους, ενώ οι αρχές τον αναζητούσαν στην περιοχή.


Ο Scott van Zyl, ένας Νοτιοαφρικάνος κυνηγός άγριων ζώων βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς τα ίχνη του αγνοούνταν εδώ κι αρκετές ημέρες.
Διασώστες από τη γειτονική Ζιμπάμπουε εντόπισαν τα απομεινάρια του άτυχου κυνηγού μέσα στα σώματα δύο κροκοδείλων στον ποταμό Limpopo που διαρρέει τις δύο αφρικανικές χώρες.

Ο van Zyl είχε πάει για σαφάρι συνοδευόμενος από έναν ντόπιο οδηγό και τα δύο κυνηγόσκυλά του, ενώ μετά την άφιξή του στην περιοχή της Ζιμπάμπουε χωρίστηκαν αναζητώντας ελέφαντες, ρινόκερους κι άλλα θηράματα, το κυνήγι των οποίων θεωρείται παράνομο και στις δύο χώρες.

Τα διασωστικά συνεργεία που ερευνούσαν ολόκληρη την περιοχή, εντόπισαν τα ίχνη του κυνηγού, που οδηγούσαν στην κοίτη ενός ποταμού, ενώ βρέθηκαν μπροστά σε δύο μεγάλους κροκόδειλους, οι οποίοι είχαν εμφανή σημάδια από τα ρούχα του van Zyl.
Κατά καιρούς αναφέρονται αντίστοιχα κρούσματα για επιθέσεις κροκόδειλων σε ανθρώπους, ενώ τελευταίο και πιο πρόσφατο περιστατικό αποτελεί ο θάνατος ενός 13χρονου παιδιού από τη Ζιμπάμπουε που ψάρευε στα νερά ενός γειτονικού ποταμού.
ΠΗΓΗ www.gazzetta.gr