Κορωπί: Παραλίγο τραγωδία με έκρηξη σε αυτοσχέδιο εργαστήριο αναγόμωσης φυσιγγίων, λόγω... τσιγάρου! (Φωτό)




                           

 Σε κρισιμότατη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Θριάσιο Νοσοκομείο ένας 54χρονος Κορωπιώτης ο οποίος προσπαθούσε να αναγομώσει κυνηγετικά φυσίγγια με το τσιγάρο στο στόμα!

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (2/8/19) όταν ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ξεκινήσει τη διαδικασία αναγόμωσης φυσιγγίων στο ισόγειο του σπιτιού του σε κεντρικότατο δρόμο του Κορωπίου.
Το μεγάλο λάθος του όμως ήταν έκανε τις απαιτούμενες κινήσεις έχοντας στο στόμα του ένα τσιγάρο. Κάποια στιγμή η κάφτρα από το τσιγάρο έπεσε πάνω στο τραπέζι όπου υπήρχε πυρίτιδα με αποτέλεσμα να προκληθεί φλόγα η οποία τον «χτύπησε» στο πρόσωπο και στον θώρακα.
Από τη φασαρία που προκλήθηκε κινητοποιήθηκε συγγενικό του πρόσωπο και κάλεσε άμεσα την Πυροσβεστική.
Οι πυροσβέστες προχώρησαν στην κατάσβεση της μικρής πυρκαγιάς που είχε προκληθεί στο άτυπο εργαστήριο ενώ ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε το θύμα αρχικά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και στη συνέχεια διασωληνωμένο στο Θριάσιο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ευτυχώς βέβαια δεν προκλήθηκε έκρηξη, γεγονός που αν συνέβαινε ίσως να κόστιζε στον 54χρονο τη ζωή ενώ παράλληλα ίσως να προκαλούνταν ζημιές και σε ολόκληρο το σπίτι.
Οι πυροσβέστες ειδοποίησαν την Αστυνομία και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κορωπίου που έφθασαν επιτόπου βρήκαν και κατάσχεσαν 2.250 συγκεντρωτήρες (τάπες) φυσιγγίων, 1.724 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων, 468 φυσίγγια διαμετρήματος 12 cal, πέντε κουτιά που περιείχαν είκοσι πέντε 25 φυσίγγια το καθένα, εννιά χάρτινες πτυσσόμενες συσκευασίες φυσιγγίων, δυο μηχανήματα- εργαλεία γόμωσης κυνηγητικών φυσιγγίων, τρία τσουβάλια που περιείχαν μεταλλικά σφαιρίδια (σκάγια), μια ζυγαριά ακριβείας, ένα πακέτο τσιγάρα με ίχνη καύσης και δυο αποτσίγαρα.
Ο 54χρονος άνδρας, ο οποίο διαθέτει και άδεια κυνηγού, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη, όπως προαναφέρθηκε, κατάσταση ενώ όταν αναρρώσει θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη δεδομένου ότι σύμφωνα με τον νόμο επιτρέπεται η γόμωση αλλά όχι η αναγόμωση φυσιγγίων ενώ το θύμα δεν τήρησε ούτε τους στοιχειώδεις όρους ασφαλείας.Κορωπιώτης ο οποίος προσπαθούσε να αναγομώσει κυνηγετικά φυσίγγια με το τσιγάρο στο στόμα!