ΠΡΟΣΟΧΗ>Ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού χθες ανακοίνωσε χημικούς ψεκασμούς στην Καρδίτσα



Ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού χθες ανακοίνωσε χημικούς ψεκασμούς για την αντιμετώπιση της πυκνής υδροχαρούς βλάστησης κατά μήκος και στα πρανή των κεντρικών αρδευτικών διωρύγων (πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο) προφανώς με κατάλληλα ζιζανιοκτόνα από 22-9-2014 έως 31-10-2014. Λόγω της επικινδυνότητας των φαρμάκων συνιστά την ΠΡΟΣΟΧΗ σε παραγωγούς και κτηνοτρόφους για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες που αφορούν την υγεία ανθρώπων και ζώων.
Μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο στο τμήμα ελέγχων της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού ο οποίος μας είπε ότι έχει ενημερωθεί για την ενέργεια από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ και μας διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα στη διαδικασία ψεκασμών και δεν επιτρέπεται να πέσουν φάρμακα σε υδάτινες επιφάνειες (τρεχούμενα ή στάσιμα νερά).
Απο την πλευρά μας, ως Κυνηγετικός Σύλλογος, εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για το ενδεχόμενο πιθανής δηλητηρίασης από χημικά κυρίως σε κυνηγετικούς σκύλους κυνηγών μας που θα προσεγγίζουν τα πρανή στις διώρυγες του δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Ταυρωπού καθώς και και σε ζώα κτηνοτρόφων - κυνηγών μελών μας.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι κυνηγοί μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στην περίπωση που υπάρξει υπόνοια δηλητηρίασης να μας το αναφέρουν άμεσα. Τέλος χρήσιμο θα ήταν να λάβουμε την άποψη και τα σχόλια των νομικών μας που έχουν άποψη σε παρόμοια ζητήματα.
Δημήτρης Παπούλιας, Πρόεδρος ΚΣ Καρδίτσας