Οι κυνηγοί της Λέρου τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Ευστάθιο

κeros-2Στην τοποθεσία «Κατσούνι» και στο Ιταλικό τούνελ, το οποίο μετέτρεψαν οι κυνηγοί της Λέρου σε εκκλησάκι επ’ ονόματι του Αγίου Ευσταθίου, ο Μητροπολίτης τέλεσε πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, και στο τέλος έγινε λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου.
Απευθυνόμενος ο Μητροπολίτης στα μέλη του Συλλόγου Κυνηγών και στους πιστούς, ομίλησε σχετικά με τη ζωή του Αγίου Ευσταθίου, και το μαρτύριό του και τόνισε ότι ο Άγιος ήτο κυνηγός, κυνηγούσε στα όρη προσευχόμενος δια τον πλάστη και δημιουργό του παντός, δια τον οποίο μαρτύρησε χύνοντας το αίμα του.
Τέλος ευχήθηκε όπως ο Άγιος Ευστάθιος ζούσε στη φύση, και ο σύγχρονος άνθρωπος να προστατεύει το περιβάλλον και να μη δημιουργεί προβλήματα, διότι η φύση εκδικείται με το χειρότερο τρόπο (πλημμύρες, πυρκαγιές, κλπ), λόγω της αλογίστου καταχρήσεως.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, κατά το έθιμο, οι κυνηγοί έρριψαν «μπαλοθιές» κατά τη διάρκεια της λιτανείας και ο π. Κωνσταντίνος προερχόμενος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Κρήτης, προσέφερε κρητικό ρακί και οι κυνηγοί τα ωραία πατροπαράδοτα λέρικα κουλούρια.
Πηγή Romfea.gr
Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης