Συναγερμός Οχιές στις Άλπεις και τη Γαλλική Ριβιέρα.Στη Γαλλία έχει τελειώσει ο αντιοφικός ορός διάσωσης



«Συναγερμός οχιές στην γαλλική περιοχή Provence-Alpes-Côte d'Azur (περισσότερο γνωστή με το ακρωνύμιο Paca), γράφει η FranceSoir: πολλαπλασιάστηκαν οι θεάσεις και τα δαγκώματα σε πεζοπόρους από ερπετά, σε πολλά μονοπάτια λόγω της μεγάλης θερμότητας αυτές τις μέρες. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: ο ανεφοδιασμός σε αντίδοτο, ο ορός Viperfav, το μόνο αντίδοτο στην αγορά της Γαλλίας. Πριν από ένα μήνα, τα αποθέματα ήταν τόσο χαμηλά ώστε ώθησαν τις αρχές να ξεκινήσει μια έκκληση προς άλλες περιοχές.  
Και πριν από τρεις εβδομάδες η τελευταία δόση ορού της περιοχής Paca εγχύθηκε στην πρώην νοσοκόμα Christiane Vignaud στο νοσοκομείο στο Digne-les-Bains: η κυρία είχε δαγκωθεί σε ένα δάχτυλο. 
«Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις οχιές, δεν είναι πραγματικά η κατάλληλη στιγμή για να σε δαγκώσει οχιά», συνιστούν οι ειδικοί στην εφημερίδα Nice-Matin. Για να διωχθούν τα δηλητηριώδη αυτά φίδια - που τείνουν να ξεφύγουν από τον άνθρωπο και δαγκώνουν μόνο σε αυτοάμυνα - θα ήταν αρκετό  να κάνει κάποιος θόρυβο (θόρυβο χτυπώντας τα πόδια του κάτω στο χώμα ή με ένα μπαστούνι τη γη επιθυμόντας να κάνει τα φίδια να αισθάνονται τις δονήσεις). 
 Σύμφωνα με την εφημερίδα Nice-Matin ο αντιοφιτικός ορός  Viperfav που  η τελευταία δόση ορού της περιοχής Paca εγχύθηκε στην πρώην νοσοκόμα Digne-les-Bains ήταν η τελευταία διαθέσιμη δόση σε όλη τη χώρα, επειδή ο κατασκευαστής Sanofi, ενημέρωσε ότι φέτος έχει σταματήσει την παραγωγή του αντίδοτου. Η νέα έκδοση του ορού δεν θα είναι διαθέσιμη πριν από το 2019. Η Γαλλία διοργανώνει την εισαγωγή ενός παρόμοιου προϊόντος από την Αγγλία. Στην Ιταλία, δεν απουσιάζει ο ορός, αλλά στο Vittorio Veneto,έχει σημάνει συναγερμός όπου πολλές οχιές έχουν πάει σε κήπους σχολείων, γράφει σήμερα η εφημερίδαΤρεβίζο επισημαίνοντας το πρόβλημα που υπάρχει στην γείτονα χώρα!


Για το www.fisi.tv
Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης.