Η νόσος του Lyme σε σκύλους


Η νόσος του Lyme είναι ένα από τα πιο κοινά tick-μεταδιδόμενες ασθένειες στον κόσμο. Προκαλείται από μία σπειροχαίτη (βακτήρια) είδη της Borrelia burgdorferi ομάδας. Δεσπόζουσα κλινικό χαρακτηριστικό των σκύλων είναι επαναλαμβανόμενο χωλότητα που οφείλεται σε φλεγμονή των αρθρώσεων. Μπορεί επίσης να υπάρχει μία έλλειψη όρεξης και της κατάθλιψης. Πιο σοβαρές επιπλοκές περιλαμβάνουν βλάβες στο νεφρό, και σπάνια καρδιακή ή ασθένεια του νευρικού συστήματος.
Νεφρική νόσο φαίνεται να είναι περισσότερο διαδεδομένη σε Λαμπραντόρ ριτρίβερ, γκόλντεν ριτρίβερ, και Bernese τα σκυλιά Mountain. Πειραματικά, νεαρά σκυλιά φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς σε νόσο του Lyme από τα ενήλικα σκυλιά. Διαβίβαση της νόσου έχει αναφερθεί σε σκύλους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, αλλά είναι πιο διαδεδομένη στην επάνω Midwestern κράτη, η Ατλαντικού, και του Ειρηνικού παράκτια κράτη.
Τα συμπτώματα και τύποι
Πολλά σκυλιά με ασθένεια Lyme έχουν επαναλαμβανόμενες χωλότητα των άκρων που οφείλονται σε φλεγμονή των αρθρώσεων. Άλλα, Εν τω μεταξύ,, μπορεί να εμφανίσουν οξεία χωλότητα, η οποία διαρκεί μόνο τρεις με τέσσερις ημέρες, αλλά υποτροπιάζει ημέρες έως εβδομάδες αργότερα, με χωλότητας στο ίδιο πόδι, ή σε άλλα σκέλη. Πιο γνωστό ως "μετατόπιση χωλότητα-πόδι,"Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από χωλότητα σε ένα πόδι, με την επιστροφή στην κανονική λειτουργία, και ένα άλλο σκέλος είναι συνέχεια εμπλέκεται; μία ή περισσότερες αρθρώσεις μπορεί να είναι πρησμένο και ζεστό; μια απάντηση πόνου που προκλήθηκε από το κοινό αίσθημα; ανταποκρίνεται καλά στην θεραπεία με αντιβιοτικά.
Μερικά σκυλιά μπορούν επίσης να αναπτύξουν προβλήματα με τους νεφρούς. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε σπειραματονεφρίτιδα, πράγμα που προκαλεί φλεγμονή και δυσλειτουργία συνοδευτικά των σπειραμάτων του νεφρού (κατ 'ουσίαν, ένα φίλτρο αίματος). Τελικά, ολική νεφρική ανεπάρκεια και θέτει σε το σκυλί αρχίζει να παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα όπως εμετός, διάρροια, ανορεξία, απώλεια βάρους, αυξημένη ούρηση και δίψα, συσσώρευση υγρού στην κοιλιακή χώρα και συσσώρευση υγρών στους ιστούς, ιδιαίτερα των ποδιών και κάτω από το δέρμα.
Άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο του Lyme περιλαμβάνουν:
Stiff πόδια με ένα τοξωτό πίσω
Ευαίσθητα στην αφή
Δυσκολία στην αναπνοή
Πυρετός, ανορεξία, και η κατάθλιψη μπορεί να συνοδεύει τη φλεγμονή των αρθρώσεων
Επιφανειακές λεμφαδένων κοντά στην τοποθεσία του μολυσματικού τσίμπημα από τσιμπούρι μπορεί να είναι πρησμένο
Οι αναφερθείσες ανωμαλίες καρδιάς, αλλά σπάνια; περιλαμβάνουν πλήρη καρδιακό αποκλεισμό
Νευρικού συστήματος επιπλοκές (σπάνιος)
Αιτίες
Borrelia burgdorferi, το οποίο είναι το βακτήριο που ευθύνεται για την νόσο του Lyme, μεταδίδεται από την αργή-σίτιση, σκληρό κέλυφος κρότωνες ελαφιών. Ωστόσο, λοίμωξη εμφανίζεται συνήθως μετά την Borrelia-μεταφορά τσιμπούρι έχει συνδεθεί με το σκύλο για τουλάχιστον 18 ώρες.
Διάγνωση
Θα χρειαστεί να δώσει ένα πλήρες ιστορικό της υγείας του σκύλου σας, περιλαμβανομένου του ιστορικού υποβάθρου των συμπτωμάτων, και τις πιθανές περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν καθιζάνει αυτή την κατάσταση. Η ιστορία που παρέχετε μπορεί να δώσει στοιχεία κτηνίατρό σας ως προς το ποια είναι τα όργανα που επηρεάζονται δευτερευόντως. Ένα πλήρες προφίλ του αίματος θα διεξάγεται, συμπεριλαμβανομένου ενός προφίλ στο αίμα χημικών, μία γενική εξέταση αίματος, και μια ανάλυση ούρων. Ο κτηνίατρός σας θα χρησιμοποιήσει αυτές τις εξετάσεις για να δούμε την παρουσία των βακτηρίων, παράσιτα, και μύκητες στο αίμα. Ρευστό από τις πληγείσες αρθρώσεις μπορεί επίσης να γίνει για την ανάλυση.
Η κατάσταση του δέρματος κοντά στην περιοχή τσιμπούρι δάγκωμα-θα είναι ένας σημαντικός δείκτης της υγείας του σκύλου σας, καθώς και, όπως αν η πληγή είναι ακόμα ανοιχτή, ή εάν υπάρχουν τυχόν θραύσματα του σώματος του κρότωνα που αφήνεται στην πληγή.
Υπάρχουν πολλές αιτίες για την αρθρίτιδα, και τον κτηνίατρό σας θα επικεντρωθεί στη διαφοροποίηση αρθρίτιδα ξεκίνησε από τη νόσο του Lyme από άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις αρθριτικές, όπως τραύμα, ή οστεοχόνδρωση διαχωριστική (μια κατάσταση βρίσκονται σε μεγάλες, ταχέως αναπτυσσόμενη φυλές των κουταβιών). Ανοσοδιαμεσολαβούμενων νόσων θα πρέπει επίσης να θεωρηθεί ως μια πιθανή αιτία των συμπτωμάτων, και μια ακτινογραφία των επώδυνες αρθρώσεις γιατρός σας θα μπορέσει να εξετάσει τα οστά για βλάβη ή διαταραχή.
Θεραπεία
Αν η διάγνωση είναι ασθένεια Lyme, το σκυλί σας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εξωτερικός ασθενής, εκτός και αν η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή. Υπάρχει ένας αριθμός των αντιβιοτικών από τα οποία να επιλέξει. Είναι σημαντικό να κρατήσει το σκυλί σας ζεστό και ξηρό, και θα πρέπει να ελέγχουν τη δραστηριότητά του μέχρι τα κλινικά συμπτώματα έχουν βελτιωθεί. Η συνιστώμενη περίοδος για θεραπεία είναι τέσσερις εβδομάδες. Ο κτηνίατρός σας είναι απίθανο να προτείνει διατροφικές αλλαγές. Μην χρησιμοποιείτε φάρμακα για τον πόνο, εκτός εάν έχουν προταθεί από τον κτηνίατρό σας.
Δυστυχώς, τα συμπτώματα δεν είναι πάντα εντελώς επιλύσει σε μερικά ζώα. Όντως, μακροπρόθεσμη πόνο στις αρθρώσεις μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και μετά τα βακτήρια έχουν πλήρως εξαλειφθεί από το σύστημα του σκύλου σας.
Πρόληψη
Αν είναι δυνατόν, μην επιτρέποντας το σκυλί σας να περιπλανηθεί στο τσιμπούρι μολυσμένο περιβάλλον όπου Βορελίωση Lyme είναι κοινή. Εκτός από την περιποίηση του σκύλου σας καθημερινά και την αφαίρεση με το χέρι τα τσιμπούρια, κτηνίατρος σας μπορεί να σας συστήσει μια ποικιλία από σπρέι, κολάρα, και spot-on τοπικά προϊόντα για να σκοτώσει και να αποκρούσει τα τσιμπούρια. Τα εν λόγω προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο υπό την επίβλεψη ενός κτηνιάτρου και μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για σκύλους; μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα και το αν είναι σωστό για το σκυλί σας.
ΠΗΓΗ www.spodan.com