Πρωτοβουλίες για τα κυνηγόσκυλα και την κυνοφιλία


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας (Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε.) συνεχίζει τη στενή συνεργασία της με τους κυνοφιλικούς ομίλους κυνηγετικών φυλών, στα πλαίσια των προσπαθειών που από κοινού καταβάλλονται, ώστε να διευθετηθούν ζητήματα που δεν αφορούν μόνο την οργανωμένη κυνοφιλία, αλλά και τον κόσμο των κυνηγών γενικότερα.
Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε., Ν. Σταθόπουλος και Η. Γιανναράς, είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία κυνοφιλικών ομίλων, αποτελούμενη από την πρόεδρο του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας (ΚΟΕ) Ι. Γαλανού, τον πρόεδρο του ΟΚΑΔΕ, Δ. Γκουζούνα, τον πρόεδρο του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη, Φ. Πεσιλή, τον πρόεδρο του Ομίλου Ντράχτχααρ, Π. Τερζή, τον πρόεδρο του Ομίλου Ελβετικών Ιχνηλατών, Β. Παπαγεωργίου και εκπρόσωπο του Ομίλου Κρητικού Λαγωνικού, Χ. Αρβανίτη.
Αυτό που κυρίως απασχόλησε είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου, στην έκδοση της απόφασης που θα νομιμοποιεί και θα ρυθμίζει τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων για σκύλους φέρμας και ιχνηλάτες.
Επίσης, μεγάλο μέρος του προβληματισμού που αναπτύχθηκε, αφορούσε το σημερινό καθεστώς των Ζωνών Εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων, αλλά και τις αλλαγές στον νόμο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα που φέρεται να προετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε. τόνισε την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, ώστε να αλλάξουν και να τροποποιηθούν διατάξεις που τόσα προβλήματα προκάλεσαν στους κατόχους κυνηγετικών σκύλων, αλλά και στην ερασιτεχνική εκτροφή γενικότερα.
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε.

ΠΗΓΗ  dasarxeio.com