ΦΥΣΗ EVER

Λύκος ρομπότ ενάντια στους αγριόχοιρους!


Λύκος ρομπότ ενάντια στους αγριόχοιρους. Δείτε το βίντεοΗ νέα στρατηγική για την προστασία των καλλιεργειών στην Ιαπωνία!

Έναν μεταλλικό λύκο που κρατά τους αγριόχοιρους μακριά από τα χωράφια δοκιμάζει ο ιαπωνικός γεωργικός συνεταιρισμός Kisarazu, κοντά στο Τόκιο. Το μηχανικό ζώο είναι 65 εκατοστά σε μήκος και 50 εκατοστά σε ύψος , λίγο μικρότερο από τον πραγματικό λύκο, αλλά το κινούμενο κεφάλι του και οι αισθητήρες στα μάτια του είναι σε θέση να εντοπίσουν την παρουσία άγριων ζώων κοντά του κ όταν συμβαίνει αυτό, ο "σούπερ λύκος τέρας" εκπέμπει  ένα πολύ δυνατό ουρλιαχτό όπως αυτό των αδελφών του στη φύση, το οποίο φτάνει τα 90 ντεσιμπέλ.

Κατασκευασμένο από μια νησιωτική επιχείρηση του Hokkaido και ένα πανεπιστήμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, το ρομπότ λύκος λειτουργεί με μπαταρίες που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Τα πρώτα πειράματα είχαν ήδη δείξει στο παρελθόν ότι οι αρκούδες που είναι πολλές στο Χοκάιντο, είχαν φοβηθεί από παρόμοιο ρομπότ . Οι αγρότες της επαρχίας Chiba ελπίζουν ότι έτσι θα προστατεύσουν τις αγροτικές σοδειές κ κυρίως το ρύζι τους.

pon/ATS
Για το ΦΥΣΗ ΤV-www.fisi.tv  Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης