Κυνηγοί προς ακτιβιστές: Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει


Τη δική της απάντηση προς την ακτιβιστική οργάνωση CABS, έδωσε την Τρίτη η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, δικαίωμα για ελέγχους, κατασχέσεις και καταγγελίες, «δικαίωμα έχουν να προβαίνουν μόνο η Αστυνομία Κύπρου και η Υπηρεσία Θήρας. Δυστυχώς το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού, η απόγνωση και η αγανάκτηση του κόσμου έχει φτάσει στα όρια της. Ο Κύπριος πολίτης εδώ και 57 χρόνια, μετά τους αγώνες των προγόνων μας έμαθε να ζει ελεύθερος και να αποδέχεται με κάθε σεβασμό την τήρηση του νόμου και τον έλεγχο από τα νόμιμα όργανα της τάξης».
Προστίθεται ακόμη πως οι κυνηγοί δεν μπορούν πλέον σε καμιά περίπτωση, να δεχθούν «ανθρώπους ανώνυμους από άλλες χώρες να εισέρχονται στην χώρα μας ως τουρίστες να κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του ακτιβιστή να ξεθαρρεύουν τόσο πολύ και από φέτος για πρώτη φορά να ακούγονται και διαμαρτυρίες για παρενόχληση ακόμη και νόμιμων κυνηγών κατά την διάρκεια των κυνηγετικών τους εξορμήσεων κυνηγίου».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με αφορμή την ανακοίνωση της Οργάνωσης CABS που είδε το φως της δημοσιότητας η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής Κ.Ο.Κ.&Δ.Α.Ζ. επιθυμεί να ενημερώσει τόσο τους αρμόδιους Υπουργούς και αξιωματούχους, που έχουν να κάνουν με την άγρια ζωή όσο και τους απλούς πολίτες και τους χιλιάδες κυνηγούς της χώρας μας τα εξής:.
1. Από την 1η Οκτωβρίου του 1960 η Κύπρος έπαψε να είναι υποδουλωμένη. Από τούδε και στο εξής η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικό της σύνταγμα και τους δικούς της νόμους και ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας αλλά και επισκέπτης έχει υποχρέωση να τους τηρεί και να τους σέβεται. Δυστυχώς οι κύριοι που κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη οργάνωση δεν γνωρίζει κανείς την ύπαρξη τους αλλά ούτε και το ποιόν τους ων ανθρώπων που την περικλείουν ενώ εμφανίζονται παρά μόνο με σποραδικές ανακοινώσεις ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ (οργάνωση CABS) προσπαθώντας ετσιθελικά να επιβάλλουν τα δικά τους προγράμματα με μοναδικό όπλο την απειλή ότι θα καταγγείλουν δήθεν την πατρίδα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το κεφάλαιο παράνομη παγίδευση που όμως συμβαίνει και αλλού, σχεδόν σε όλες τις νότιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να παίρνει τις διαστάσεις και την δημοσιότητα που παίρνει στην χώρα μας εξαιτίας των συγκεκριμένων οργανώσεων αλλά και της δικής μας ανεκτικότητας.
2. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής Κ.Ο.Κ.&Δ.Α.Ζ. από ανέκαθεν δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι είναι ενάντια στην οποιανδήποτε παράνομη παγίδευση και ιδιαίτερα οποιανδήποτε παράνομη δραστηριότητα που έχει να κάνει με την άγρια ζωή του τόπου μας. Είναι με δικές μας εισηγήσεις πριν κάποια χρόνια προς τους αρμοδίους Υπουργούς Δικαιοσύνης & Εσωτερικών που επιμείναμε στην πάγια θέση μας για δημιουργία Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας μέσα στο αστυνομικό σώμα.
Η ανάγκη για την δημιουργία του ουλαμού πήγαζε από την αυξημένη σοβαρή λαθροθηρία που είχε στόχο το λαγό και το αγρινό.
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό οι αφόρητες πιέσεις από οργανώσεις ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ όπως οι CABS φαίνεται ότι έχουν αλλάξει τον ρόλο του Ουλαμού με κύριο στόχο την συνοδεία ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ που πολλές φορές προβαίνουν και σε πράξεις ενάντια στους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως :
1. Να εισέρχονται παράνομα σε ιδιωτικές περιφραγμένες η μη περιουσίες.
2. Να κατάσχουν παράνομα μέσα σύλληψης.
3. Να προβαίνουν σε παρακολουθήσεις προσώπων σε ιδιωτικές περιουσίες είτε με Drones που είναι παράνομο, αλλά και με ένα σωρό άλλες μεθόδους.
Ίσως οι κύριοι αυτοί να μην γνωρίζουν ότι, βάση των Νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τέτοιου είδους ελέγχους, κατασχέσεων αλλά και καταγγελιών, δικαίωμα έχουν να προβαίνουν ΜΟΝΟ η Αστυνομία Κύπρου και η Υπηρεσία Θήρας. Δυστυχώς το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού, η απόγνωση και η αγανάκτηση του κόσμου έχει φτάσει στα όρια της. Ο Κύπριος πολίτης εδώ και πενήντα επτά (57) χρόνια μετά τους αγώνες των προγόνων μας έμαθε να ζει ελεύθερος και να αποδέχεται με κάθε σεβασμό την τήρηση του νόμου και τον έλεγχο από τα ΝΟΜΙΜΑ όργανα της τάξης.
Δεν μπορεί όμως να δεχθεί πλέον σε καμιά περίπτωση ανθρώπους ανώνυμους από άλλες χώρες να εισέρχονται στην χώρα μας ως τουρίστες να κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ να ξεθαρρεύουν τόσο πολύ και από φέτος για πρώτη φορά να ακούγονται και διαμαρτυρίες για παρενόχληση ακόμη και νόμιμων κυνηγών κατά την διάρκεια των κυνηγετικών τους εξορμήσενων κυνηγίου.
Διερωτόμαστε εάν έχει ελέγξει κανείς ποτέ εάν οι συγγεκριμένοι ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ διαθέτουν καθαρό ποινικό μητρώο στην χώρα τους και ποιο είναι το παρελθόν και το ποιον τους. Διερωτόμαστε ακόμη έντονα ποιος είναι ο χρηματοδότης όλων αυτών των ανθρώπων οι οποίοι για αρκετούς μήνες διαμένουν σε ξενοδοχεία στον τόπο μας και διαφημίζουν ότι εργάζονται εθελοντικά.
Θα ήταν αστείο να πιστέψει κάποιος πως δεν έχουν οικονομικά οφέλη και εάν έχουν ας μάθουν ότι έχουν υποχρέωση προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόσο αυτοί αλλά και οι εργοδότες τους σαν όλους τους εργαζόμενους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Για το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης της περιβόητης ομάδας ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ CABS που έχει να κάνει με την δράση της Υπηρεσιας Θήρας με την παράνομη παγίδευση καλά κάνουν να ενημερώνονται πριν προβαίνουν σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η Υπηρεσία Θήρας σήμερα επιτελεί ένα πολυσύνθετο και πολύπλευρο έργο με κύριες δραστηριότητες τα πιο κάτω :
1. H προστασία και ανάπτυξη του ενδημικού μας Αγρινού.
2. Πάταξη του δύσκολου έργου της λαθροθηρίας που έχει να κάνει με τον Λαγό.
3. Αστυνόμευση σε Παγκυπρια κλίμακα των βιοτόπων μας.
4. Ανάπτυξη βιοτόπων.
5. Καθαρισμό φυσικών πηγών.
6. Τοποθέτηση τεχνητών ποτιστρων σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλογους μελη της Κ.Ο.Κ.&Δ.Α.Ζ..
7. Εκτροφεία Λαγών
8. Εκτροφεία Περδικιών.
9, Ανάπτυξη και δημιουργία εκτροφείων λαγών με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους μελη της Κ.Ο.Κ.&Δ.Α.Ζ.
10. Έμπρακτη συμμετοχή όλου του προσωπικού στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών.
11. Καλλιέργεια φιλοπεριβαλοντικής συνείδησης σε ειδικά προγράμματα με μαθητές Δημοτικών Σχολείων και όχι μόνο,
12. Συμμετοχή και δημιουργία συνεδρίων που υποβοηθούν στην βελτίωση της άγριας ζωής.
13. Υψηλού επιπέδου καταμετρήσεις πτηνών τόσο σε βιότοπους όσο και σε υδροβιοτοπους.
14. Και σίγουρα έντονη δράση στην πάταξη της παράνομης παγίδευσης πτηνών στον τόπο μας.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι οι υποθέσεις που καταγγέλλει κάθε χρόνο η Υπηρεσία Θήρας, από την ημέρα της ίδρυσής της, για την παράνομη παγίδευση είναι εκατονταδες και κάθε χρόνο ο αριθμός των υποθέσεων για παράνομη παγίδευση στην Κύπρο είναι πολλαπλάσιος των υποθέσεων που έχουν να κάνουν με άλλου είδους λαθροθηρίας.
Μάθετε ακόμη ότι, περίπου το 80% της χρηματοδότησης της Υπηρεσιας Θήρας προέρχεται από τους ίδιους τους κυνηγούς αυτού του τόπου. Έχει ζητηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα σε συνέδριο, για την παράνομη παγίδευση, όπως μέσα στα μεγάλα κονδύλια που διαθέτουν σαν Οργανώσεις Ενάντια στην
Παράνομη Παγίδευση όπως συνδράμουν και αυτοί οικονομικά στο Ταμείο Θήρας έτσι ώστε να αυξηθεί το εύψυχο και άψυχο υλικό για ακομη καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς οι οργανώσεις αυτές ούτε καν αναφέρθησαν ή συζήτησαν ένα τέτοιο θέμα.
Καλούμε τους αρμόδιους όπως επιβάλουν την τάξη και επιστήσουν μια και καλή την προσοχή στις συγκεκριμένες οργανώσεις γιατί η δράση τους έχει ξεφύγει σε πολλές περιπτώσεις από τις παραγράφους του Νόμου.
Πηγή www.philenews.com