Αγριογούρουνα τρώνε στα σκουπίδια


Βόλτα  προς ανεύρεση φαγητού στα… σκουπίδια βγήκε σήμερα ένα θηλυκό αγριογούρουνο με τα μικρά του στην περιοχή Πεύκα, του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο νομό Θεσσαλονίκης. Και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, παρά το χιόνι που υπάρχει εκεί, τα αγριογούρουνα κάτι βρήκαν για να φάνε. Μάλιστα δείχνουν να αδιαφορούν και για τα αδέσποτα σκυλιά που τα κοιτούν προσηλωμένα χωρίς όμως να τα πλησιάζουν.

«Δεν πρόκειται για κάτι σπάνιο που δεν έχουμε ξαναδεί» είπε στο pontos-news.gr ο αναγνώστης που μάς έστειλε τις φωτογραφίες.
Είναι πολύ συνηθισμένο, σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου, πρόσθεσε ο αναγνώστης, «τα αγριογούρουνα να πλησιάζουν την κατοικημένη περιοχή προκειμένου να βρουν φαγητό». Και το πιο πιθανό μέρος για να εντοπίσουν τροφή είναι τα σκουπίδια που αυτές τις μέρες και λόγω της κακοκαιρίας είναι απλά… βουνά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Το καλοκαίρι οι αγριόχοιροι μαζεύονται και στο ρέμα του Ξηροπόταμου καθώς αναζητούν νερό. Στο πρόσφατο παρελθόν κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί στις δημοτικές Αρχές για τις καταστροφές που έκαναν τα αγριογούρουνα στους κήπους τους.