Στα «όπλα» οι Κυνηγοί: Πρώην αστυνομικοί καταγγέλθηκαν για λαθροθηρία


Την πλήρη αντίθεση αλλά και τους προβληματισμούς του εξέφρασε το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών σχετικά με την απόφαση του Αρχηγείου Αστυνομίας για τερματισμό της λειτουργίας του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας και με επιστολή του Προέδρου του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητεί την άμεση ανάκληση της απόφασης. Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο (1:02:52) o Αντιπρόεδρος του Κινήματος Ενωμένων Κυνηγών, Άριστος Αριστείδου, υποστήριξε πως πίσω από τα σοβαρά φαινόμενα λαθροθηρίας κρύβονται κακοποιά και εγκληματικά στοιχεία. «Όταν ξέρουν οι ίδιοι λαθροθήρες και όλοι άνθρωποι που ασχολούνται με το κυνήγι ότι το μοναδικό όργανο που φοβούνται είναι την Αστυνομία και τον Ουλαμό πάταξης και ερχόμαστε και τον αφαιρούμε, τότε τι σημαίνει αυτό;» διερωτήθηκε.
Το τελευταίο διάστημα, υποστήριξε, έχουν καταγγελθεί πολύ σημαντικές υποθέσεις λαθροθηρίας, συμπεριλαμβανομένων και πρώην αξιωματούχων της Αστυνομίας.
Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί το Ταμείο Θήρας να διεκπεραιώσει την αποστολή πάταξης της λαθροθηρίας, ο κ. Αριστείδου είπε πως ένας οικογενειάρχης της Θήρας δεν θα είναι σε θέση να τα βάλει με κακοποιά και εγκληματικά στοιχεία. Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε ότι ο πρώην προϊστάμενος της Θήρας έχασε την ζωή του μπροστά στα παιδιά του. «Έπρεπε η Κυπριακή Πολιτεία να προστατεύσει και το Ταμείο Θήρας και του κυνηγούς και την ύπαιθρο και να κάνει τον κόσμο να νιώθει ασφάλεια», είπε.
«Είναι αποδεδειγμένο σε όλο τον κόσμο ότι η σοβαρή λαθροθηρία αποτελεί το φυτώριο της εγκληματικότητας μέσα από την οποία πηγάζουν και άλλα εγκλήματα. Τα προϊόντα τους είτε πωλούνται είτε αξιοποιούνται για να κανονίζονται άλλες δουλειές», επεσήμανε
«Στο παρελθόν είδαμε να στέλνουν τον Ουλαμό να "γράφει" ανθρώπους επειδή κυνηγούσαν αποδημητικά, τραχήλες ή μικρές παρανομίες που μπορούσε να χειριστεί και το Ταμείο Θήρας. Οι λαθροθήρες γνώριζαν ποιες μέρες λειτουργεί ο Ουλαμός και τις μέρες που δεν λειτουργούσε έβγαιναν έξω και έκαναν τα αίσχιστα.
«Με επιστολή μας είχαμε ζητήσει να ενισχυθεί ο ουλαμός που λειτουργούσε με πέντε άτομα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και ο Προϊστάμενος της Θήρας συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας δυο φορές και του ζήτησε να μην καταργήσει τον Ουλαμό γιατί οι λαθροθήρες τούς χτυπούν και τους καίνε τα αυτοκίνητά τους. «Αν η Κυπριακή Αστυνομία δεν το αντιλαμβάνεται και δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες, τους θυροφύλακες και τους κυνηγούς, τότε δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια».
Όπως εξήγησε, η επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα ήταν το πρώτο μέτρο και αν δεν ληφθούν υπ' όψιν οι παραινέσεις για ενίσχυση του Ουλαμού, τότε το Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών θα κινηθεί ανάλογα.