Ραδιενεργά αγριογούρουνα ρημάζουν τη Φουκουσίμα!!!....

Αγριόχοιροι περιφέρονται ανενόχλητοι στους δρόμους της Φουκουσίμα





Τόκιο
Για τους αγριόχοιρους, το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα αποδεικνύεται ευλογία. Όταν οι άνθρωποι έφυγαν, τα αγριογούρουνα πολλαπλασιάστηκαν με αστρονομική ταχύτητα και κανείς δεν ξέρει πώς να τα ξεφορτωθεί, δεδομένου ότι είναι ραδιενεργά και δεν τρώγονται.


Η κυβέρνηση έχει απομακρύνει από την περιοχή το επιφανειακό ραδιενεργό χώμα και οι καλλιέργειες έχουν επιστρέψει. Οι αγριόχοιροι όμως εισβάλλουν ανενόχλητοι στα χωράφια και προκαλούν ζημιές ύψους 98 εκατομμυρίων γεν (σχεδόν 800.000 ευρώ) το χρόνο, αναφέρει η εφημερίδα Yomiuri.

Διαβάστε επίσης:



Τα αγριογούρουνα, εξάλλου, δεν έχουν φυσικούς εχθρούς στην περιοχή, και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάζονται σημαντικά από τη ραδιενέργεια.


Ντόπιοι κυνηγοί προσπαθούν να περιορίσουν το πρόβλημα και ο αριθμός των αγριόχοιρων που θανατώνονται κάθε χρόνο τριπλασιάστηκε από τα 3 στα 13 χιλιάδες ζώα.


Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες κιλά κρέατος που θεωρούνται ακατάλληλα για κατανάλωση πρέπει με κάποιο τρόπο να απορριφθούν. Οι διαθέσιμοι χώροι έχουν πλέον γεμίσει και τα νεκρά αγριογούρουνα που θάβονται σε αγρούς και κήπους συχνά ξεθάβονται από τα σκυλιά.


Η καλύτερη λύση θα ήταν η αποτέφρωση των ζώων σε ειδικές εγκαταστάσεις που εμποδίζουν τη διαρροή ραδιενεργού καπνού. Σύμφωνα με τη Washington Post, ένα τέτοιο αποτεφρωτήριο λειτουργεί στην πόλη Σόμα, μπορεί όμως να αποτεφρώνει μόνο τρεις αγριόχοιρους την ημέρα ή περίπου 1.000 το χρόνο.


Τα αγριογούρουνα, εξάλλου, δεν είναι το μόνο είδος που ωφελείται από την εκκένωση ανθρώπινων πληθυσμών. Μέσα σε διάστημα δέκα ετών από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, οι πληθυσμοί των ελαφιών, των λύκων, των αρκούδων και άλλων θηλαστικών είχαν υπερδιπλασιαστεί (1).


Τα ραδιενεργά γουρούνια ήταν και παραμένουν πρόβλημα και στην περίπτωση του Τσερνόμπιλ. 
Ακόμα και σήμερα, πολλά αγριογούρουνα στη Γερμανία την Αυστρία και στη Γαλλία, χιλιάδες χιλιόμετρα από τον τόπο της καταστροφής στην Ουκρανία, κατάσχονται κάθε χρόνο (2) λόγω επικίνδυνων συγκεντρώσεων καισίου-137.



Σύνταξη: Βαγγέλης Πρατικάκης
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ - news.in. gr  ,  news.gr.in-1 & news.gr.in-2