Απαγόρευση αλιείας στους ποταμούς Νέστο, Κόσυνθο, Κομψάτο.

fishing
Απαγόρευση αλιείας στους ποταμούς Νέστο, Κόσυνθο, Κομψάτο, στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ξάνθης
Με την αριθ. 9382/17-4-2014 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης απαγορεύτηκε η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο:
α) στον ποταμό Νέστο,
β) στον ποταμό Κόσυνθο,
γ) στον ποταμό Κομψάτο,
δ) στους παραποτάμους τους, και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από σήμερα, Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 και λήγει στις 30 Μαΐου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 08:00πμ. Η απαγόρευση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω αναφερόμενα επιφανειακά νερά.
Στην παρούσα απόφαση δεν συμπεριλαμβάνονται τα δημόσια ιχθυοτροφεία τα οποία εκμισθώνονται σε αλιευτικούς συνεταιρισμούς και στα οποία επιτρέπεται η αλιεία με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως αυτές περιγράφονται στις σχετικές συμβάσεις, μόνο από τους μισθωτές αλιευτικούς συνεταιρισμούς.
Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν. Συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.
http://www.alieia.info/