Δύο τραυματισμένοι πελαργοί εντοπίστηκαν σε δύο μέρες


Από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 18 ζώα κυρίως πτηνά, από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Λευκάδας έφθασαν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα.
Πρόκειται κυρίως για ημερόβια και νυκτόβια αρπακτικά και συγκεκριμένα 5 Γερακίνες, 2 Ξεφτέρια, 1 Κουκουβάγια, 1 Χουχουριστή, 1 Μπούφο, 1 Γκιώνη, 1 Ορτύκι, 1 Κουρούνα πυροβολημένη εκτός κυνηγετικής περιόδου (31.03.15), 1 Γλάρο και 1 Περιστέρι, 1 μωρό Καρακάξα που έπεσε από τη φωλιά του και και τις τελευτές δύο μέρες 2 ενήλικους τραυματισμένους Πελαργούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την εκπρόσωπο του Κέντρου στην Ήπειρο Πέλα Καλογήρου.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το 2014 παρελήφθησαν από την περιοχή περίπου 45 ζώα. Πτηνά και θηλαστικά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πτηνών πυροβολημένα.
Και στην διάσωση των ζώων αυτών και πτηνών σημαντικό ρόλο έπαιξε η ευαισθησία των πολιτών από την Ήπειρο και τη Λευκάδα, που δεν αδιαφόρησαν εντοπίζοντας τα τραυματισμένα και έτσι έφτασαν εγκαίρως στο ΕΚΠΑΖ.
Σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια έχει και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού που πάντα ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο και σε ελάχιστες ώρες από τον εντοπισμό τους, τα τραυματισμένα ζώα φτάνουν με ασφάλεια στα χέρια του ΕΚΠΑΖ.
Τα ζώα τέλος μεταφέρονται ατελώς και με ασφάλεια με το ΚΤΕΛ Πρέβεζας στην Αθήνα ενώ επαγγελματίες παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια ακόμα και αναλώσιμα για τη φροντίδα των ζώων, δωρεάν.
Σε κάθε περίπτωση που βρείτε κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή αυτή την εποχή πολύ συχνά συμβαίνει κάποιο μωρό να έχει πέσει από τη φωλιά του μπορείτε να ενημερώστε στα εξής τηλέφωνα:
Τηλέφωνο Ανάγκης για την Ήπειρο: 6937099240
Τηλέφωνα Αίγινας: 2297031338 & 6979914851