Κυνηγοί: Οι φύλακες – άγγελοι των δασών!

kunigos skulia2
Την άμεση σχέση τους με τη φύση αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος αποδεικνύουν διαρκώς οι κυνηγοί.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό βοήθησαν ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή τόσο θηροφύλακες κυνηγετικών οργανώσεων, όσο και εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης από κυνηγετικούς συλλόγους της Αττικής.
Στην ανατολική Αττική εξάλλου οι κυνηγοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προστασίας και της περιφρούρησης των περιοχών ενώ οι ομάδες δασοπροστασίας και πυροπροστασίας που έχουν συστήσει φτάνουν από τις πρώτες όπου ξεσπά πυρκαγιά!
Έτσι η συνάντηση που είχαν μέλη της ηγεσίας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, την περασμένη Παρασκευή, με τον αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, είχε ιδιαίτερη σημασία.
Σε αυτήν συζητήθηκε η διαμόρφωση συγκεκριμένου σχεδίου, με στόχο την αποτελεσματικότερη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής με τη Θηροφυλακή.
Άλλωστε, οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, που πραγματοποιούν νυχθημερόν περιπολίες στην ύπαιθρο, έχουν ενταχθεί από τις 22 Ιουνίου στον αντιπυρικό σχεδιασμό, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Τάσου Μαυρόπουλου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο των θηροφυλάκων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και στην προστασία των δασών, ενώ απαραίτητη και καθοριστική είναι η συνεισφορά τους στο επίπεδο της πρόληψης, της έγκαιρης προειδοποίησης, αλλά και της καθοδήγησης των πυροσβεστικών δυνάμεων στον τόπο εκδήλωσης μιας δασικής πυρκαγιάς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο.
Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του κ. Πανούση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, ενώ από πλευράς κυνηγετικών οργανώσεων παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Νίκος Παπαδόδημας, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Σταθόπουλος αλλά και ομάδα ανδρών του σώματος της θηροφυλακής.