Ξεκίνησε επίσημα η ανοιξιάτικη κυνηγετική περίοδος από σήμερα στην Μάλτα!




Από σήμερα  Κυριακή 17 Απριλίου μέχρι το τέλος του μήνα οι  κυνηγοί της Μάλτας  θα μπορούν να θηρεύσουν  5000 ορτύκια και  5000 τρυγόνια.
Η σημερινή ημερομηνία Κυριακή 17 Απριλίου του 2016 είναι στην πραγματικότητα αυτή που έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση της  Λα Βαλέτα για να ξεκινήσει  το ανοιξιάτικο κυνήγι, ένα παραδοσιακό κ ιστορικό γεγονός, δεδομένου ότι στο νησί της Μάλτας οι κυνηγοί είναι πάντα ενεργοί  από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο. Αυτό το έτος,η κυβέρνηση  αποφάσισε να χορηγήσει τις άδειες για 10 χιλιάδες κυνηγούς, οι οποίοι μπορούν να μπορούν να θηρεύσουν  5000 ορτύκια και  5000 τρυγόνια.
Οι περιβαλλοντικές κ φιλοζωικές  οργανώσεις διαμαρτύροντε κ  βρίσκοντε  εδώ και καιρό ενάντιες,  αναφέροντας  πολλές φορές την κατάταξη του περασμένου έτους από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (International Union for the Conservation of Nature) , ότι τα τρυγόνια είναι προστατευόμενο είδος. Γι 'αυτό λοιπόν η BirdLife Malta αποφάσισε να παρακολουθήσει όλη τη σεζόν με είκοσι εθελοντές  από οκτώ χώρες που θα αναφέρουν οποιεσδήποτε παράνομες δραστηριότητες.
Η σεζόν θα διαρκέσει συνολικά δύο εβδομάδες (η προθεσμία ορίστηκε στις 30 Απριλίου) κ υπήρξαν κάποιες αλλαγές.  Αρχικά, η κυβέρνηση της Μάλτας είχε μιλήσει για  μέγιστο αριθμό ίσο με 11.000 τρυγόνια όπως την περσινή περίοδο, στη συνέχεια έπεσε στο τρέχον 5000.
Μεταξύ των άλλων αλλαγών θα πρέπει να αναφερθεί  η περιόδος των δύο εβδομάδων (αντί για τρεις, όπως απαιτείται από τον κανονισμό),τις δύο ώρες λιγότερο την ημέρα όπου επιτρέπεται το κυνήγι (το κυνήγι επιτρέπεται δύο ώρες  πριν από την ανατολή του ηλίου μέχρι το μεσημέρι  για την ακρίβεια), ενώ διατηρείται το όριο των τεσσάρων πουλιών ανά κυνηγό.
Η Μάλτα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης σήμερα όπου επιτρέπεται το εαρινό κυνήγι τρυγονιών .