(Nέα) «Ασπίδα» προστασίας για το ανοιξιάτικο τρυγόνι!!!....



«Απόβαση» στις Στροφάδες θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα (15 Απριλίου) από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, με σκοπό την προστασία των πτηνών που μεταναστεύουν και κυρίως των τρυγονιών, που περνούν από την ευρύτερη περιοχή.
Η μετάβαση στις νήσους των Στροφάδων θα γίνει με πλωτά μέσα του Λιμεναρχείου και θα διαρκέσει περίπου 40 ημέρες, ενώ οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες θ' αναχωρούν ανά πέντε ημέρες σε γκρουπ τριών ατόμων.

Η φύλαξη των Στροφάδων γίνεται με επιτυχία από τη Γ' ΚΟΠ τα τελευταία 16 χρόνια (από το 2000), έχοντας έτσι περιοριστεί στο ελάχιστο η λαθροθηρία κυρίως του ανοιξιάτικου τρυγονιού, που παλαιότερα παρουσίαζε έξαρση με εναέρια αλλά και πλωτά μέσα!
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τη φύλαξη της Ζακύνθου, η οποία όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Μαρκόπουλο, διαθέτει Δασαρχείο και μπορεί να καλύψει το νησί καθώς και τις Στροφάδες...
Φαινόμενα λαθροθηρίας

Σύμφωνα με τη Γ' ΚΟΠ, «τα προηγούμενα χρόνια είχαν παρατηρηθεί σποραδικά φαινόμενα παράνομης θήρας και στο νησί της Ζακύνθου που αφενός εκθέτουν την ελληνική κυνηγετική οικογένεια διεθνώς και αφετέρου εγκυμονούν κινδύνους λήψης περισσοτέρων μέτρων όσον αφορά το κυνήγι του τρυγονιού στην Ελλάδα».

Ανάλογα μέτρα εξάλλου με εντατικές περιπολίες πρόκειται να ληφθούν και στα παράλια της Πελοποννήσου, όπου αυτή την περίοδο παρατηρείται σημαντικός αριθμός μεταναστευτικών πτηνών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια θα έχει τη συνεχή υποστήριξη και από τις Αστυνομικές Αρχές της Ζακύνθου, ενώ σημαντικότατη είναι και η συμβολή στην όλη προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.

«Όποιος ασκεί θήρα μετά τις 28 Φεβρουαρίου που τελειώνει το κυνήγι , ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός νόμου και παράλληλα εκθέτει τον ίδιο τον εαυτό του σε σοβαρές ποινικές κυρώσεις που προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία» ανέφερε στην «Πρώτη» ο κ. Μαρκόπουλος .


Πηγή: Πρώτη news.gr