Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στηρίζει την «εκστρατεία» για καθαρούς κυνηγότοπους


Με την εδραιωμένη πεποίθηση ότι έτσι ενημερώνουν, επικοινωνούν και αξιοποιούν σε συγκεκριμένες δράσεις την περιβαλλοντική συνείδηση των κυνηγών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δ΄ΚΟΣΕ συνεργάζονται και πάλι για να στείλουν ένα κοινό μήνυμα μέσα από την κυνηγετική Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο MEC της Παιανίας από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου.
Για δεύτερη φορά, φέτος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει με δικό της διακριτό περίπτερο στην έκθεση, αλλά όχι μόνο για να αναδείξει τα πολιτισμικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της περιοχής που αντιπροσωπεύει.
Αυτή τη φορά η Περιφέρεια φιλοδοξεί να ενθαρρύνει, να οργανώσει και να θέσει υπό τη σκέπη της, τις πρωτοβουλίες και δράσεις ευθύνης που αναπτύσσουν τους τελευταίους μήνες η Δ΄ΚΟΣΕ και οι πρωτοβάθμιοι κυνηγετικοί σύλλογοί της, για τη δημιουργία ενός εθελοντικού συστήματος συλλογής και ανακύκλωσης των καλύκων, που απορρίπτονται κατά την κυνηγετική δραστηριότητα.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, στην ύπαιθρο και στα βουνά», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Δ΄ΚΟΣΕ ξεκινούν την εκστρατεία τους από την έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018», καλώντας τους χιλιάδες κυνηγούς να στρατευθούν συνειδητά στην υπόθεση υπεράσπισης της ακεραιότητας της φύσης.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας όπου θα φιλοξενηθούν και πάλι, φέτος, όλοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Στερεάς Ελλάδας, κεντρικό μήνυμα θα είναι η προώθηση της ανακύκλωσης των πλαστικών καλύκων, με την ενεργό συμμετοχή των επισκεπτών της έκθεσης.
Κάθε κυνηγός, μάλιστα, που θα προσκομίζει 50, τουλάχιστον, χρησιμοποιημένους κάλυκες στους κάδους ανακύκλωσης του περιπτέρου, θα συμμετέχει αυτομάτως και σε κλήρωση για την απόκτηση ΔΩΡΕΑΝ άδειας θήρας για την επόμενη κυνηγετική περίοδο.
Η Δ΄ ΚΟΣΕ καλωσορίζει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε αυτήν την «εκστρατεία» των κυνηγετικών συλλόγων, και καλεί κάθε κυνηγό να πλαισιώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Δ’ ΚΟΣΕ