Απογραφή ρεκόρ υδρόβιων ειδών με 425.000 πουλιά ,στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.



Το προτιμώμενο μέρος των υδρόβιων ειδών για να ξεχειμωνιάσουν αποτελεί η λιμνοθάλασσα της Βενετίας σε όλη την γειτονική Ιταλία.
File:Phoenicopterus roseus Luc Viatour.jpg
Φοινικόπτερο
Οι λιμνοθάλασσες του Κάορλε, Μπιμπιόνε και της Βενετίας, επιβεβαιώνονται στην κορυφή της λίστας της αρεσκείας των διαχειμάζοντων υδρόβιων πτηνών. Είναι, στην πραγματικότητα, 425.509  υδρόβια πουλιά που προτιμούν αυτή την περιοχή. Ο αριθμός προκύπτει από την εικοστή δεύτερη έρευνα απογραφή που πραγματοποιήθηκε από την επαρχία της Βενετίας, τον Ιανουάριο σε σχέση με το σύνολο των διαχειμάζοντα υδρόβιων πτηνών στην περιοχή της λιμνοθάλασσας.
Τα στοιχεία αναλύονται ως εξής: 39 000 και 77 πουλιά υπολογίζονται στη λιμνοθάλασσα του Κάορλε (δεδομένο που παραμένει σταθερό σε σύγκριση με πέρυσι) και 387 000 και 598 πουλιά υπολογίζονται στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας (δεδομένο που έχει μια μικρή πτώση φέτος).

 Αν τα υδρόβια μειώθηκαν κατά λίγες μονάδες, αυξάνεται αντίθετα, η ποικιλία των πουλιών,συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων σπάνιων ειδών που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις, όπως ο σπάνιος ΣΤΙΚΤΑEΤΟΣ(Clanga clanga) (παρατηρήθηκαν τρία άτομα).

Ο σπάνιος Στικταετός

Ένα άλλο γεγονός που συνεχίζει να εντυπωσιάζει είναι ο αριθμός των φλαμίνγκο που για άλλη μια φορά, επέλεξαν τις λιμνοθάλασσες της Βενετίας για να ξεχειμωνιάσουν: τον Ιανουάριο υπήρχε ρεκόρ προσέλευσης, με 6.504 φλαμίνγκο. 

www.fisi.tv