Αλεπού: τι μπορεί να προκαλέσει όταν επιτίθεται...

Η αλεπού (Vulpes) που όλοι γνωρίζουμε μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή όταν επιτίθεται και οι παρακάτω φωτογραφίες στο λινκ που ακολουθεί (http://www.terrierwork.com/pestcontrol.htm) μας φέρνουν στην μνήμη μας ότι έχουμε δεί ή ακούσει για αυτόν τον τετράποδο δαίμονα.Είναι επίσης γνωστή και δημοφιλής για την μεγάλη της πονηριά, σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει διεθνώς η χαρακτηριστική φράση «Είναι πονηρός σαν αλεπού».
Οι αλεπούδες είναι παμφάγα κ το διαιτολόγιό τους αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ασπόνδυλα. Ωστόσο, καταναλώνουν και τρωκτικά, λαγούς, κουνέλια και άλλα μικρά θηλαστικά, καθώς και ερπετά (όπως φίδια), αμφίβια, χόρτα, μούρα ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και σε καρπούς (φρούτα), ψάρια, πτηνά, αυγά, σκαθάρια, έντομα και όλα σχεδόν τα είδη μικρών ζώων. Τα περισσότερα είδη δείχνουν μεγάλη προσαρμοστικότητα σε πολλά διαφορετικά είδη τροφής και κατά μέσο όρο καταναλώνουν 1 κιλό τροφής την ημέρα. Όλες οι αλεπούδες έχουν την χαρακτηριστική συνήθεια να θάβουν (συνήθως με φύλλα, χώμα ή χιόνι) υπολείμματα τροφής όταν έχουν περίσσευμα, για να τα φάνε αργότερα.

Για αυτούς που υποστηρίζουν ότι η αλεπού τρέφεται κυρίως με ποντίκια μπείτε εδώ κ θαυμάστε το έργο της:  http://www.terrierwork.com/pestcontrol.htm