Ελεύθερα ξανά 300 πουλιά που ήταν έτοιμα να μεταπωληθούν παράνομα σε ιδιώτες στην Ιταλία.


Από την Ρουμανία στο Reggio Emilia,στην Ιταλία. Ένα ταξίδι εφιάλτης για πάνω από 300 πουλιά, κυρίως καρδερίνες και πύρουλες, τα οποία είχαν συλληφθεί και  φυλακίστηκαν σε μικρά κλουβιά για να πωληθούν στην Ορνιθολογική Έκθεση στο Reggio Emilia.
Αλλά η κατάληξη ήταν μια ευτυχής κατάληξη. Χάρη στην κατάσχεση εκ μέρους του Σώματος Προστασίας Δασών του Reggio Emilia, σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Lipu της Πάρμα τα πουλιά διασώθηκαν και ελευθερώθηκαν στην Όαση της οργάνωσης Lipu στο Bianello (Re). 
Η όλη οργάνωση για την διάσωση των άγριων ιθαγενών πουλιών, η οποία οδήγησε στην καταγγελία ενός προσώπου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο χώρο στάθμευσης της Ορνιθολογικής Έκθεσης του Reggio Emilia. Στις εικόνες η ώρα της κατάσχεσης και η επακόλουθη απελευθέρωση στην όαση Lipu Bianello.
 Εκτός από τους πύρουλες και καρδερίνες, στοιβαγμένα σε κλουβιά μικρού μεγέθους ανά δεκάδες, υπήρχαν και άλλα διάφορα αγριοπούλια. Όλα τα πουλιά είχαν δαχτυλίδια πλαστά και ήταν έτοιμοι να μεταπωληθούν παράνομα σε ιδιώτες.


www.fisi.tv