Νόμιμη η οπλοκατοχή για αυτοάμυνα στη Ρωσία

oplo putin
Με ειδική τροποποίηση της ρωσικής νομοθεσίας επιτρέπεται πλέον η οπλοκατοχή για λόγους αυτοάμυνας.
Η Ρωσία, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στον κόσμο. Στο πιο πρόσφατο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, το 2009, υπήρξαν συνολικά 21.603 δολοφονίες στη Ρωσία. Με την χαλάρωση του νομικού καθεστώτος κατοχής πυροβόλου όπλου, οι ρωσικές αρχές ελπίζουν ότι θα περιορίσουν την εγκληματικότητα.
Μέχρι σήμερα η κατοχή πυροβόλου όπλου επιτρεπόταν μόνο με ειδική άδεια οπλοκατοχής και χρήσης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως το κυνήγι, οι αθλητικές εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά μαθήματα σκοποβολής. Τα κυνηγετικά και τα όπλα σκοποβολής απαγορεύονταν χωρίς άδεια, ενώ στους πολίτες επιτρεπόταν μόνο η κατοχή αεροβόλου (με σφαίρες από καουτσούκ) για αυτοάμυνα.
Με την τροποποίηση του νόμου που εμφανίστηκε την Τρίτη, στη επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής νομοθεσίας και των νομικών εγγράφων, πλέον επιτρέπεται η οπλοκατοχή και για αυτοάμυνα. Ωστόσο, θα παραμείνει παράνομο για τους Ρώσους, να φέρουν όπλα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, καθώς και σε δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες καθώς και υπό την επήρεια αλκοόλ.
Πηγή dikanno.wordpress.com