Συστάσεις προς κυνηγούς από τον Κυνηγετικό Σύλλογο

kunigosΔιαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει στα Ιωάννινα το κυνήγι χωρίς να έχει θεωρηθεί προηγουμένως η άδεια θήρας, κάτι που μπορεί να στοιχίσει ακριβά στους κυνηγούς. Κι αυτό γιατί πέρα από το ότι κινδυνεύουν να υποστούν τις συνέπειες του νόμου σε περίπτωση που εντοπιστούν, δεν καλύπτονται και από την ασφάλιση στην περίπτωση ατυχήματος.
Τέτοιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει αρκετές το τελευταίο διάστημα και το γεγονός αυτό οδήγησε τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βαγγέλη Λύτρα να καλέσει όσους ασκούν κυνηγετική δραστηριότητα να σπεύσουν άμεσα να θεωρήσουν τις άδειες, λέγοντας ότι δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση δικαιολογία η οικονομική κρίση. «Δε μπορεί κάποιος που έχει κάνει μέχρι τώρα 20-30 εξόδους και έχει δαπανήσει τόσα λεφτά για έξοδα μετακίνησης και σκυλιά, να λέει πως δεν έχει να πληρώσει για να θεωρήσει την άδεια», τόνισε ο κ. Λύτρας και κάλεσε την θηροφυλακή να δραστηριοποιηθεί πιο εντατικά.
Εξάλλου, ο κ. Λύτρας κάλεσε τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου να μην κυνηγούν δίπλα σε οικισμούς, σπίτια και στάβλους, κάτι που είναι παράνομο. «Δε μας χρωστάει τίποτα κανένας να κυνηγάμε δίπλα στο στάβλο του, δίπλα στα ζώα του και στο σπίτι του. Όσες τέτοιες περιπτώσεις διαπιστώνονται από την θηροφυλακή, οδηγούνται στην δικαιοσύνη», ανέφερε.
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων αναφέρθηκε και στα κρούσματα λαθροθηρίας, με τελευταίο τον εντοπισμό ατόμων που κυνηγούσαν στην περιοχή Μαζαρακίου Νεγράδων με τη χρήση παράνομης ηχομιμητικής συσκευής για την προσέλκυση πουλιών, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά τα δημοσιεύματα για «επιδρομές» Ιταλών κυνηγών στην περιοχή, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανάπτυξης ξενοφοβικών ή ρατσιστικών συνδρόμων. «Δεν είδαμε να έρχονται ορδές Ιταλών και όσοι έρχονται, κυνηγούν νόμιμα. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον αφανισμό θηραμάτων. Ζήτημα απαγόρευσης δεν τίθεται», σημείωσε.
Τέλος, ο κ. Λύτρας έκανε γνωστό πως σε λειτουργία έχει τεθεί το νέο εκπαιδευτήριο για λαγόσκυλα στο Πέραμα.
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας