Κυνηγός έπεσε σε χαράδρα στην ορεινή Ξάνθη – Επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική....



-Έσπασε τον αστράγαλό του και δεν μπορούσε να ανέβει πάλι πάνω
-Ένα όχημα της Πυροσβεστικής με 4 άνδρες έσπευσε στην περιοχή 

Σε κίνδυνο βρέθηκε ένας κυνηγός το πρωί του Σαββάτου στην ορεινή Ξάνθη, όταν έπεσε σε χαράδρα και έσπασε τον αστράγαλό του, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί. 

Ο άτυχος κυνηγός βρισκόταν στην περιοχή μαζί με μια παρέα οικείων του και κατά την διάρκεια του κυνηγιού τραυματίστηκε. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία με 1 όχημα και τέσσερις άντρες έσπευσε στην ιδιαίτερα ορεινή και δύσβατη περιοχή για τον απεγκλωβισμό του οδηγού. 

Στο σημείο βρέθηκε και ένα όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραυματισμένος κυνηγός που ειδοποίησε την Πυροσβεστική παρείχε και πληροφορίες σχετικά με τις συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρισκόταν. 

Παρά το γεγονός πως για το συμβάν θα έπρεπε να είχε κληθεί και η ΕΜΑΚ, για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος η Πυροσβεστική ανέλαβε τον απεγκλωβισμό του άτυχου άνδρα, με τους πυροσβέστες μετά από μια επιχείρηση διάσωσης που κράτησε σχεδόν μια ώρα να βγάζουν σώο τον κυνηγό από την χαράδρα στην οποία είχε πέσει. 

Καθ' όλη την διάρκεια του απεγκλωβισμού του παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη, ενώ τον σκέπασαν με μια πετσέτα καθώς τον τραβούσαν μέσα από την επικίνδυνη χαράδρα. 

Ακολούθως με την συνδρομή του ΕΚΑΒ ο κυνηγός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενώ ο Κυνηγετικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες τόσο για την Πυροσβεστική όσο και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ. 

“Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και το ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης για την άμεση και επιτυχημένη συνδρομή τους το Σαββάτο 12 Δεκεμβρίου στον απεγκλωβισμό και την μεταφορά κυνηγού, μέλους του Συλλόγου μας στο νοσοκομείο Ξάνθης, ο οποίος είχε σπάσει τον αστράγαλο του κατά την διάρκεια του κυνηγιού σε χαράδρα 300 μέτρων” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: XanthiNea