Το κυνήγι στο Δέλτα του Έβρου διαφημίζουν ΜΜΕ στην Αθήνα.


ebrokal
Ο πιο φημισμένος βιότοπος του ποταμού αποτελεί όριο στα γεωγραφικά σύνορα με την Τουρκία, μια ανάσα από την ελληνική Αίνο (σημερινή Εnez), με τους μαιανδρισμούς και την αγέρωχη ομορφιά του, μαζί με τις 250 καλύβες των ακριτών και τα πιο ενδιαφέροντα σημεία για κυνήγι, φέτος δεν φιλοξένησε στα σπλάχνα του τους φανατικούς κυνηγούς που κατέφθαναν άλλοτε σαν στρατιές, σημειώνει σε άρθρο της η Εφημερίδα Έθνος.
Το σκηνικό άλλοτε με τις απανωτές τουφεκιές, τους κυνηγούς να οργώνουν τον χώρο και τα μαγκάλια να αχνίζουν παντού, με το τοπικό τσίπουρο να ρέει, ανήκει στο παρελθόν.
Φέτος, οι παρουσίες κυνηγών από κοντινά μέρη κι αυτές μετρημένες. «Οταν δύο κουτιά σφαίρες κοστίζουν όσο ένα μεροκάματο, ο άλλος το σκέφτεται.Κάποιοι δεν είχαν και τα απαιτούμενα για την άδεια θήρας», μας λένε οι ντόπιοι που βλέπουν με περίσκεψη την όλη κατάσταση. Στα βαλτώδη περάσματα τα παπιά χαίρονται την ησυχία τους…
Στις νησίδες
Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή πάντως είναι σε επαγρύπνηση με τζιπ ή φουσκωτά. Κάποια περιστατικά με τεχνητές πάπιες που εντοπίστηκαν ήδη πήραν την άγουσα για την ανάλογη αντιμετώπιση.
Η νομοτέλεια της φύσης πάντως εκεί στο Δέλτα στις νησίδες με τα αλμυρίκια, τα φοινικόπτερα, τις χήνες, τους ερωδιούς και άλλα προστατευόμενα είδη εντυπωσιάζει.
Ενοχλημένα από τη μικρή κινητικότητα είναι τα άγρια άλογα που ζουν ελεύθερα σε αγέλες με ό,τι προσφέρει η ζωοδότρα φύση.
 ΠΗΓΗ   www.alexpoli.gr/