Κατασχέθηκαν στη Ρόδο 400 παπαγαλάκια, 12 φίδια και 5 αλιγάτορες.....  μετά απο έφοδο των υπηρεσιών του νησιού.



Συντονισμένη έφοδο σε οικία σε χωριό της Ρόδου πραγματοποίησαν με κάθε μυστικότητα την περασμένη Τετάρτη, στελέχη αρμοδίων υπηρεσιών της Ρόδου, εντοπίζοντας έναν συμπολίτη μας, ο οποίος είχε στην κατοχή του 400 παπαγαλάκια, 12 φίδια (βόες και πύθωνες) καθώς επίσης και 5 αλιγάτορες νεογέννητους.
Η έφοδος έγινε έπειτα από πληροφορίες που δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, από στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, στελέχη του Τελωνείου Ρόδου, της Εφορίας καθώς επίσης και της Κτηνιατρικής.
Οι υπάλληλοι κατάφερα να εντοπίσουν και να κατασχέσουν τα παραπάνω ζώα τα οποία σημειωτέον είχαν αναπαραχθεί από τον συμπολίτη μας, αλλά ωστόσο εμπίπτουν στις διατάξεις προστασίας των αγρίων ζώων. Σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε  χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου με τις κατηγορίες:
"Της παράνομης κατοχής και διατήρησης ζώντων ζώων, ειδών άγριας πανίδας και την παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγής τους αντίστοιχα".



H Δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο κατοίκων της Ρόδου, πατέρα και γιου, είναι για τα αδικήματα της κατοχής, διακίνησης, αναπαραγωγής, εκτροφής και πώλησης ζώων της άγριας πανίδας, που προστατεύονται από την συνθήκη CITES, σχηματίζεται αρμοδίως από την Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου αλλά και το Τελωνείο, μετά από την κοινή επιχείρηση, που υπήρξε προχθές το βράδυ, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Πιο συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που διενήργησαν στον δεύτερο τελωνειακοί στον κρατικό αερολιμένα της Ρόδου βρέθηκε να έχει μεταφέρει με charter από την Ολλανδία στη Ρόδο 5 αλιγάτορες.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι τους ήθελε για τον εαυτό του και ότι δεν προορίζοντο προς πώληση.
Ενημερώθηκε ακολούθως η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου και συγκροτήθηκε μικτό κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από υπαλλήλους του Τελωνείου, της ΔΟΥ Ρόδου και της Διεύθυνσης Δασών, που μετέβησαν στην οικία του ανωτέρω, σε αγροικία στο βόρειο συγκρότημα του νησιού.

Στην ίδια κατοικία διαμένει και ο πατέρας του.
Εκεί βρέθηκαν περί τους 400 παπαγάλους και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εγκαταστάσεις για την εκτροφή τους, 11 παπαγαλάκια και 12 φίδια (πύθωνες και βόες).
Οι επιτελείς των υπηρεσιών θεωρούν και συγκεντρώνουν στοιχεία προς τούτο ότι οι κατηγορούμενοι προόριζαν τα ζώα προς πώληση.

Με εντολή της Εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.



 Πηγή: Rodiaki.gr  & dimokratiki.gr