«Πάρτυ» σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι κάνουν τα αγριογούρουνα στην Τ.Κ Κλαδοράχης- Βίντεο, φώτο......




Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι αγρότες στην Τ.Κ Κλαδοράχης εξαιτίας των αγριογούρουνων!

Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να προκαλούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες σιτηρών, καλαμποκιού, τριφυλλιού και οπωροκηπευτικών.
Το πρόβλημα άρχισε να δημιουργείται πριν από εφτά χρόνια περίπου, όταν τα αγριογούρουνα από τα βουνά κατέβηκαν στον κάμπο, όπου υπάρχουν οι μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.Με την απαγόρευση του κυνηγιού, ειδικά στην προστατευόμενη περιοχή, τα αγριογούρουνα ελλείψει φυσικού εχθρού άρχισαν να πολλαπλασιάζονται.
Η συγκομιδή του καλαμποκιού θα αποκαλύψει το μέγεθος της καταστροφής. Ολόκληρα στρέμματα είναι αποψιλωμένα μέσα στις καλλιέργειες.
Κάθε βράδυ στην περιοχή γύρω από  Τ.Κ Κλαδοράχης τα αγριογούρουνα 'θερίζουν' τις καλλιέργειες με αποτέλεσμα οι αγρότες να φυλάν σκοπιές με σκοπό να τα απομακρύνουν και με κίνδυνο της ζωής τους κάνουν τις αγροτικές εργασίες.
Δεν έχουν φυσικό αντίπαλο και λογικό είναι να πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Πρέπει να γίνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα», τόνισαν στο ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ οι αγρότες που βλέπουν τα έσοδα τους να είναι λιγότερα από  έξοδα τους.
Οι αγρότες ζητάν από τον ΕΛΓΑ να δει το πρόβλημα τους.
Επίσης υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με αρκούδες που κατεβαίνουν και αυτές σε αναζήτηση τροφής ακόμα και μέσα στο χωριό.
















Πηγή: radioflorina.gr