Mεσσηνία: Καταγγελία 48 παραγωγών από την Πυλία, "Τα αγριογούρουνα καταστρέφουν τις καλλιέργειες τους"!!....



Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειές τους από τα αγριογούρουνα καταγγέλλουν 48 αμπελουργοί, περιβολάρηδες και κάτοικοι της Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Στη γραπτή καταγγελία τους, την οποία υπογράφουν άπαντες, μιλούν για ολική καταστροφή των αμπελώνων και των περιβολιών τους. Ζητούν μάλιστα την παρέμβαση της Πολιτείας για να αλλάξει ο νόμος (που τώρα δεν το επιτρέπει) ώστε να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ή αλλιώς να γίνει επικήρυξη του αγριογούρουνου και να δοθεί παράταση της κυνηγετικής περιόδου για το συγκεκριμένο θήραμα ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός του. 
Αναλυτικά η καταγγελία, που απευθύνεται προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι, διά της παρούσης καταγγελίας σάς κάνουμε γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την ολική καταστροφή των αμπελώνων και των περιβολιών μας από την αλόγιστη έλευση των αγριόχοιρων (κοινώς αγριογούρουνα) στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητός μας.
Δυστυχώς οι καλλιέργειές μας έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού και οι κόποι άλλης μιας χρονιάς πάνε χαμένοι με ό,τι κόστος συνεπάγεται αυτό.
Γι’ αυτό το λόγο όλοι οι κάτωθι υπογράφοντες καλούμε άμεσα την συντεταγμένη Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Εμείς ως άμεσα θιγόμενοι προτιμούμε είτε να υπάρξουν άμεσες αποζημιώσεις στις καλλιέργειές μας μέσω του ΕΛΓΑ, οι οποίες δεν προβλέπονται βάσει νομοθετικού πλαισίου, εδώ να παρέμβει η συντεταγμένη Πολιτεία και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεών της όπως οφείλει. Είτε να υπάρξει επικήρυξη είτε παράταση για εύλογο χρονικό διάστημα της κυνηγετικής περιόδου στο κυνήγι του αγριόχοιρου ώστε να μειωθούν οι πληθυσμοί.
Εάν δεν υπάρξει καμία αντιμετώπιση από την συντεταγμένη Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτής, όπως Δασαρχεία, Κυνηγετικοί Σύλλογοι κ.λπ., γνωρίζοντας το πρόβλημα το οποίο δεν είναι σημερινό,
αυτό θα σημαίνει για εμάς ότι υπάρχει δόλος για ξεκλήρισμα απέναντι των αμπελοκαλλιεργητών και περιβολαραίων.
Κατόπιν του λόγου αυτού καλούμε όλους τους πολίτες του νομού να σταθούν δίπλα μας και να στηρίξουν την αυτονόητη έκκληση απόγνωσης που βρισκόμαστε και να εισηγηθούν και αυτοί αναλόγως προς τους αρμόδιους.
Μετά τιμής,
Ομάδα Αμπελουργών και Περιβολαραίων
Τοπικής Κοινότητος Μεταμόρφωσης
Δήμου Πύλου-Νέστορος».
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
Ηλίας Βασ. Σταθόπουλος, Βασίλειος Ηλ. Σταθόπουλος, Παναγιώτης Σταμ. Ηλιόπουλος, Αντώνιος Παν. Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Διον. Μπεκιάρης, Θεόδωρος Γεωργ. Μαστρογιαννόπουλος, Ηλίας Αντ. Ρούσσος, Κωνσταντίνος Γεωργ. Μαθιόπουλος, Νικόλαος Ανδρ. Βάγγαλης, Διονύσιος Κων. Μπεκιάρης, Σταύρος Ανδρ. Κανελλόπουλος, Σωτήριος Ανδρ. Κοντός, Σταμάτης Παν. Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Παύλ. Βάγγαλης, Ηλίας Βασ. Σταθόπουλος, Ιωάννης Μιχ. Χριστοφιλόπουλος, Ιωάννης Γεωργ. Μαστρογιαννόπουλος, Γεώργιος Ιωάν. Καλογερόπουλος, Αντώνιος Αλεξ. Χριστόπουλος, Ακριβή Γεωργ. Λέλου-Βάγγαλη, Ιωάννης Νικ. Μαρκόπουλος, Δημήτριος Ιωάν. Νικολόπουλος, Ολυμπία Ευάγγ. Ηλιοπούλου, Γεώργιος Θεοδ. Μαστρογιαννόπουλος, Ελένη Αθαν. Αυρηλιώνη, Δημήτριος Γεωργ. Μαστρογιαννόπουλος, Σταύρος Γεωργ. Μαστρογιαννόπουλος, Βασίλειος Χρ. Σταθόπουλος, Ευριπίδης Δημ. Ηλιόπουλος, Ανδρέας Σωτ. Κοντός, Δημήτριος Ανδρ. Κοντός, Γεώργιος Ανδρ. Κοντός, Αναστάσιος Παν. Χατζής, Σωτήριος Ανδρ. Μαθιόπουλος, Ανδρέας Σωτ. Μαθιόπουλος, Παύλος Λάμπρ. Βάγγαλης, Παύλος Ανδρ. Μαθιόπουλος, Χρήστος Ιωάν. Νικολόπουλος, Αρετή Γεωργ. Ταγκαλάκη, Διονύσιος Κων. Πουλής, Παναγιώτης Αλεξ. Γαλανόπουλος, Κωνσταντίνος Αργ. Μπακαράκης, Γεωργία Δημ. Τριάντου, Νικόλαος Κων. Νικολόπουλος, Ξένιος Κων. Τουλούπας, Σωτήριος Ευστ. Καλύβας, Κωνσταντίνος Παν. Ηλιόπουλος, Βασίλειος Νικ. Ταγκαλάκης.