Ημέρα της Γης 2018




Κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γης με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη. Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.
Tο 1992, πραγματοποιήθηκε η ιστορική Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ για το Περιβάλλον.
Σήμερα, η Ημέρα της Γης γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις και στους συνανθρώπους τους ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία, η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι μάχη υπέρ του μέλλοντος της Γης. Και του δικού μας.
Εμείς ως κυνηγοί, πρέπει να διαχειριστούμε τα απόβλητα της δραστηριότητάς μας για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της αειφορίας του κυνηγίου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να συλλέγουμε κ να ανακυκλώνουμε τους άδειους κάλυκες που απορρίπτονται κατά την κυνηγετική δραστηριότητα μας κ φυσικά οποιαδήποτε πλαστικά μπουκάλια κ ποτηράκια καφέ ή άλλα παρόμοια αντικείμενα, γιατί αυτός που αγαπά αληθινά τη φύση, γνωρίζει πως τον κόσμο δεν μας τον έδωσαν οι γονείς μας, αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.
Φίλε Κυνηγέ,
MAZEYE TOYΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ!
Φαίνεται μικρή αυτή η κίνηση μπροστά στους τόνους πλαστικού και σκουπιδιών διάσπαρτους στα έρημα μέρη, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας που αλόγιστα ρυπαίνουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο.
 Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας (μικρές και μεγάλες), προς το περιβάλλον, που δημιουργείται με τους παρατημένους κάλυκες στη φύση από συνάδελφους κυνηγούς .
Μην ξεχνάς στον κυνηγότοπο, τους άδειους πλαστικούς κάλυκες σου.
Μην αφήνεις κανένα πλαστικό κ σκουπίδι στην φύση γιατί αλλιώς θα το κληρονομήσουν τα παιδιά σου!
Θυμήσου ότι η ανακύκλωση ενός και μόνο πλαστικού μπουκαλιού εξοικονομεί ενέργεια για να ανάψει μια λάμπα των 60 βατ για 6 ώρες !!!
Μάζεψε πάντα τους άδειους πλαστικούς κάλυκες σου και τοποθέτησε τους στον κάδο ανακύκλωσης.
Είναι μια κίνηση απλή για εσένα αλλά σωτήρια για την φύση!

MAZEYE TOYΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ!   Μπορείς να κάνεις φέτος την διαφορά!!