Μάχη μέχρι θανάτου μεταξύ ελαφιών στη Ρόδο

Σωτήρια ήταν η επέμβαση του ειδικά εκπαιδευμένου στελέχους του Δασαρχείου της Ρόδου, κ. Σταμάτη Χουρδάκη, στη διάσωση ενός αρσενικού ελαφιού τα κέρατα του οποίου είχαν μπλέξει με άλλου αρσενικού ελαφιού, μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν μεταξύ τους.
Το δεύτερο ελάφι είχε σκοτωθεί, αλλά τα κέρατά τους είχαν μπλεχτεί και το άλλο δεν μπορούσε να διαφύγει. Το αποτέλεσμα ήταν να σέρνει το σκοτωμένο ελάφι μαζί του, σε δασική περιοχή και σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν θέμα χρόνου να πεθάνει και αυτό.
Ο εντοπισμός του ζώου έγινε τους κυνηγούς σε δασική περιοχή των Καλυθιών.
Αμέσως ειδοποίησαν το Δασαρχείο Ρόδου και το ειδικά εκπαιδευμένο σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις κ. Σταμάτη Χουρδάκη, ο οποίος και έσπευσε επιτόπου μαζί με στελέχη της ομάδας ΕΟΠΚ του κ, Ντίνου Μαντικού.
Χρησιμοποιήθηκε το ειδικό δίχτυ ακινητοποίησης αγρίων ζώων που διαθέτει το δασαρχείο Ρόδου και αφού εγκλωβίστηκε το ελάφι με ασφάλεια έγινε η κοπή των κεράτων του νεκρού ζώου και το ζωντανό αρσενικό απελευθερώθηκε και πάλι στη φύση.
Όπως εξήγησε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Σταμάτης Χουρδάκης, τέτοιου είδους περιστατικά ανάμεσα στα αρσενικά ελάφια αυτή την εποχή (που είναι εποχή αναπαραγωγής) είναι πάρα πολύ συχνά.
Εκτιμάται ότι το ένα από τα δύο ελάφια τραυμάτισε σοβαρά το δεύτερο μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν, αλλά στο τελικό χτύπημα έμπλεξαν τα κέρατά τους με αποτέλεσμα να μείνει και το δεύτερο εγκλωβισμένο στα κέρατα του τραυματισμένου.
Για το λόγο αυτό καλούνται οι κυνηγοί της Ρόδου, οι αγρότες και οι πολίτες να ειδοποιούν αμέσως το δασαρχείο όταν αντιληφθούν παρόμοια περιστατικά έτσι ώστε να προχωρά γρήγορα η διαδικασία διάσωσης.