Τα κέρατα τον έβαλαν σε μπελάδες


Έρευνα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στο σπίτι του ιδιοκτήτη 
 
Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στο νησί μας, όταν πολίτης ειδοποίησε την αστυνομία και δήλωσε ότι σε αυτοκίνητο συμπολίτη μας που κινούνταν επί της Ρόδου – Λίνδου, εντοπίστηκαν κέρατα που αντιστοιχούσαν στο προστατευόμενο είδος του ελαφιού Ντάμα – Ντάμα.
 
Αμέσως, ενημερώθηκε η θηροφυλακή και στη συνέχεια η Εισαγγελία Ρόδου όπου και δόθηκε εντολή να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του οδηγού του οχήματος και να γίνει έλεγχος στο σπίτι του ιδιοκτήτη καθώς υπήρχε η υποψία ότι μεταφέρονταν ελάφι σκοτωμένο.
 
Πράγματι, ελάχιστη ώρα αργότερα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έγινε στο σπίτι του ιδιοκτήτη του οχήματος μεγάλη έρευνα, η οποία εντόπισε όντως τα δύο κέρατα που είχαν δει να μεταφέρει με το όχημά του διερχόμενοι πολίτες. Από την έρευνα των αρμοδίων αρχών, προέκυψε ότι τα κέρατα αντιστοιχούσαν πράγματι σε ελάφι και ήταν στην κατοχή του συμπολίτη μας, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.
 
Διαπιστώθηκε δε από την πρώτη ταυτοποίηση που έγινε ότι ήταν διακοσμητικά πάνω από το τζάκι του σπιτιού του και ότι σε πρόσφατη ανακαίνιση που έγινε αποφάσισε να τα μεταφέρει σε αποθήκη μαζί με άλλα αντικείμενα. Στη διάρκεια της μεταφοράς τους, έγιναν αντιληπτά από διερχόμενο πολίτη που ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές.
 
Σε ερώτηση πώς βρέθηκαν στην κατοχή του, υποστήριξε ότι τα βρήκε στο δάσος. Πράγματι οι ειδικοί της διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, βεβαίωσαν ότι τα κέρατα αυτά δεν ήταν κομμένα από το κεφάλι του ζώου, αλλά ήταν «ριγμένα» από το ίδιο το ζώο. Όπως εξήγησαν χθες μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» στελέχη του κυνηγετικού Συλλόγου της Ρόδου, κάθε Μάρτιο τα αρσενικά ελάφια ρίχνουν τα κέρατά τους τα οποία φυτρώνουν εκ νέου τον Αύγουστο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η υπόθεση αυτή φανερώνει ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οι κάτοικοι του νησιού μας είναι πολύ περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία του προστατευόμενου είδους  ελαφιού ντάμα – ντάμα που αποτελεί το σύμβολο της Ρόδου.