Πέθανε η μακροβιότερη γάτα με δύο πρόσωπα,ο "Frank και Louie"


Πέθανε η γάτα με τα δύο πρόσωπα. O "Frank και Louie" που είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες το 2012 σαν η γάτα με τα δύο πρόσωπα, πέθανε από καρκίνο την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο του Γκράφτον. Η γάτα με τα δύο πρόσωπα κρατούσε το ρεκόρ γκίνες ως η μακροβιότερη γάτα με αυτή τη γενετική ανωμαλία.
Το αιλουροειδές έπασχε από το σύνδρομο «Janis», το οποίο πήρε την ονομασία του από τον Ρωμαίο θεό Ιανό, που απεικονιζόταν με δύο πρόσωπα.
Οι γάτες με αυτό το σύνδρομο συνήθως ζουν μόλις λίγες ημέρες, ωστόσο ο «Frank και Louie», ο οποίος είχε τρία μάτια, δύο μύτες και δύο στοματικές κοιλότητες, κατόρθωσε να ζήσει 15 χρόνια.
Η διπρόσωπη γάτα ήταν δεκαπέντε ετών όταν πέθανε την Πέμπτη. Συνήθως όταν γεννιούνται γατάκια με αυτή τη γενετική διαταραχή δεν επιβιώνουν.
Η κάτοχος της διπρόσωπης γάτας, η Μάρθα Στίβενς, την «υιοθέτησε» όταν ήταν νεογέννητο γατάκι, το 1999 και αφού η μητέρα του το είχε απορρίψει.
Αν και όλοι νόμιζαν ότι το μικρό γατί δεν θα επιβίωνε, η Μάρθα αποφάσισε ότι άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει το διπρόσωπο αιλουροειδές.
Και πράγματι, ο Φρανκ και Λουί (η διπρόσωπη γάτα ήταν… γάτος), κατάφερε να ζήσει για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια και να μπει στο ρεκόρ γκίνες.
: