Ο Όμιλος Επανιέλ Μπρετόν απαντά στην Φιλοζωική Ομοσπονδία!

epaniel4
ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Όμιλος Επανιέλ Μπρετόν, μετά τις τελευταίες επιστολές που έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία σε Κυνοφιλικούς Ομίλους και ΚΟΕ, αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει.
Ο Όμιλος Επανιέλ Μπρετόν προσπαθεί όσο μπορεί να ανεβάσει την καθαρόαιμη κυνοφιλία. Οι επιστολές όμως αυτές της Πανελλαδικής ζωοφιλικής Ομοσπονδίας ξεπέρασαν όλα τα όρια της πραγματικότητας και με τεχνάσματα προσπαθούν να παραποιήσουν ακόμη και τον νόμο.
Κύριοι της ζωοφιλικής Ομοσπονδίας ο Όμιλος θα σας απαντήσει με την παρούσα επιστολή σε όλα τα ανακριβή και σε ορισμένες περιπτώσεις εκτός νόμου στοιχεία που παραθέτετε. Κύριοι όλοι στο μπρετόν γνωρίζουμε κατά γράμμα τον νόμο και τον τηρούμε πιστά για να είμαστε ασφαλείς και νόμιμοι. Πριν όμως αρχίσουμε να σας απαντήσουμε στα ανακριβή στοιχεία των επιστολών σας θα θέλαμε να σας πούμε ένα μεγάλο μπράβο που πανηγυρίζεται σαν ζωόφιλοι που ένας μεγάλος αριθμός σκύλων υποφέρει καθημερινά με μολύνσεις, ακρωτηριασμούς και με καρκίνους από τις ολόκληρες ουρές. Θα πρέπει να ξέρετε ότι με όλα αυτά κάνατε όλους τους ομίλους φυλών να γίνουν μια γροθιά και να αγωνισθούν να αλλάξουν αυτό το νόμο, θα πρέπει να ξέρετε κύριοι ότι κερδίσατε μια μάχη και όχι τον πόλεμο, κάθε μέρα οι νόμοι αλλάζουν και μετατρέπονται. Και θα αγωνισθούμε αυτή τη φορά οργανωμένοι για να αλλάξουμε τον νόμο για το κόψιμο των ουρών των κυνηγετικών σκύλων και μια και γίνεται συζήτηση περί ουρών, σας ρωτάμε λοιπόν εσείς με ποιο δικαίωμα στειρώνεται τα αδέσποτα ζώα σκυλιά και γάτες αυτό δεν είναι κακοποίηση να επεμβαίνετε στη φάση των ζώων αυτών και τα περισσότερα να τα αφήνετε μετά στον δρόμο αυτό κύριοι δεν είναι μια μορφή κακοποίησης;
Λέτε λοιπόν σε ένα σημείο των επιστολών σας: Είναι γνωστό ότι η βραχυουρία ή ανουρία οφείλεται σε μετάλλαξη ενός συγκεκριμένου γονιδίου C189. Είναι λοιπόν προφανές ότι στην συγκεκριμένη ράτσα μπορεί να γεννηθούν σκύλοι με ολόκληρη ουρά, οι σκύλοι άνουροι ή σκύλοι βραχύουροι.
Βάση του νόμου 4039/12 απαγορεύεται η συμμετοχή σε εκθέσεις ακρωτηριασμένων ζώων και επομένως οι ιδιοκτήτες επανιέλ Μπρετόν προκειμένου να συμμετέχουν νόμιμα τη ζωή τους στην έκθεση, θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά από τα οποία θα αποδεικνύεται ότι η έλλειψη ουράς οφείλεται στο ότι γεννήθηκαν άνουρα και δεν ακρωτηριάστηκαν. Είναι γνωστό ότι με ακτινογραφία δεν μπορεί να διαγνωσθεί. Η μόνη επιστημονική μέθοδος για να αποδειχθεί το ανωτέρω είναι το τεστ ανίχνευσης της ύπαρξης ή όχι του συγκεκριμένου γονιδίου C189G που προκαλεί την ανουρία στα Επανιέλ Μπρετόν, το οποίο γίνεται σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής με απλή λήψη σάλιου ή αίματος και ταχυδρομική αποστολή του δείγματος στο εργαστήριο, το δε κόστος είναι 50 ευρώ.
Στις 27/4/2014 διεξήχθη επί της οδού Λ. Μαραθώνος στο 20ο χλμ. Έκθεση σκύλων ράτσας Επανιέλ Μπρετόν στην οποία παρευρέθηκαν μέλη μας και μας ανέφεραν ότι ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες σκύλοι ήταν χωρίς ουρά (άνουροι). Τότε ερευνήσαμε αντίστοιχες εκθέσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και ανακαλύψαμε ότι πάρα πολλοί πρωταθλητές και βραβευμένοι σκύλοι έχουν κανονικά την ουρά τους. Στην Φιλανδία υπάρχει απαγόρευση εκτροφής μεταξύ των ανουρων ή βραχύουρων σκύλων.
Λοιπόν σας απαντάμε: Με ποιο δικαίωμα και είστε εκτεθειμένοι γι΄ αυτό αφού καταπατείτε το νόμο που λέει: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ και πουθενά δεν αναφέρει για τεστ DNA. Eσείς οι ίδιοι παραδέχεστε στις επιστολές σας ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα μπρετόν γεννιούνται άνουρα ή βραχύουρα. Στις επιστολές έντεχνα δεν αναφέρεται την διάγνωση των κτηνιάτρων που βεβαιώνουν ότι τα συγκεκριμένα μπρετόν που συμμετέχουν στις εκθέσεις έχουν γεννηθεί χωρίς ουρά ή βραχύουρα, γνωρίζεται την ευθύνη της αμφισβήτησης του επιστήμονα κτηνιάτρου.
Κύριοι κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται περίπου 500 μπρετόν αυτά που συμμετέχουν στις εκθέσεις είναι μέσω όρο 4 έως 6 χρονών δηλαδή από τα 3000 μπρετόν τα περίπου 30 που συμμετέχουν στις εκθέσεις που το παράξενο να είναι άνουρα. Σαν παράδειγμα για το κόψιμο ουρών μας αναφέρετε την Φιλανδία, όμως σας διέψευσε πέρα για πέρα η Φιλανδία στην πρόσφατη παγκόσμια έκθεση μορφολογίας όπου συμμετείχαν 22 θηλυκά και 12 αρσενικά όλα τα μπρετόν ήταν ΑΝΟΥΡΑ και μάλιστα οι διοργανωτές δεν ζήτησαν κανένα δικαιολογητικό που να αναφέρει ότι γεννήθηκαν ΑΝΟΥΡΑ ή ΒΡΑΧΥΟΥΡΑ. Επίσης σε ένα άλλο σημείο της επιστολής σας αναφέρετε ότι ερευνήσατε και βρήκατε βραβευμένους πρωταθλητές με ουρά, επιτέλους σταματήστε να παραπλανάτε τον κόσμο. Δεν υπάρχει πρωταθλητής επανιέλ μπρετόν με ουρά και δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν ενδεικτικά σας αναφέρουμε πολλούς από αυτούς :MAIK DE SAIN COUBIN πρωταθλητής Ευρώπης (Ιταλία) ΑΝΟΥΡΟΣ, UFOTO DI VALL GROSSA πρωταθλητής Ευρώπης (Βουδαπέστη) ΑΝΟΥΡΟΣ, PYROL DE SOUS LES VIVIERS παγκόσμιος πρωταθλητής (Πολωνία) ΑΝΟΥΡΟΣ, FEU DI VALL GROSSA παγκόσμιος πρωταθλητής (Αυστρία) ΑΝΟΥΡΟΣ, LONE DE SAINT LOUBIN παγκόσμιος πρωταθλητής (Ιταλία) ΑΝΟΥΡΟΣ, BORA DE SAINT LONE παγκόσμια πρωταθλήτρια (Αυστρία) ΑΝΟΥΡΟΣ, DOLLY DI VALL GROSSA παγκόσμια πρωταθλήτρια (Γαλλία) ΑΝΟΥΡΟΣ, ZYL DE LA MARAT πρωταθλητής Ευρώπης (Τσεχία) ΑΝΟΥΡΟΣ. Εσείς αντίστοιχα μπορείτε να μας πείτε ΕΝΑ πρωταθλητή με ουρά; ΟΧΙ! γιατί δεν υπάρχει στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ. Σε ένα άλλο σημείο μας λέτε ότι κόστος του εργαστηρίου για το test DNA είναι περίπου 50 ευρώ και το δείγμα κύριοι στην Αμερική – τι θα πει με το «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι κανένα ταχυδρομείο δεν δέχεται δείγμα με αίμα και σχεδόν καμία COURIER εκτός από 1 που το κόστος είναι συνολικά λίγο πιο πάνω από 400 ευρώ πάνε έλα.
Σας ενημερώνουμε ότι αυτά που ζητάτε είναι εκτός ΝΟΜΟΥ και κανένας ιδιοκτήτης επανιέλ μπρετόν είναι διατεθειμένος και προπάντων ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από κανέναν να κάνει τα test αυτά. Τώρα εάν εσείς θέλετε μπορείτε να πάρετε δείγμα αίματος και να πληρώσετε 400-450 ευρώ για κάθε σκυλί….
Κλείνοντας την επιστολή σας υπενθυμίζουμε ότι τα επανιέλ μπρετόν που θα συμμετέχουν στις εκθέσεις θα είναι άνουρα και βραχύουρα και όλα θα συνοδεύονται με επίσημες γνωματεύσεις κτηνιάτρου και για τελευταία φορά σας λέμε ότι ξεχάστε τα περί DNA και μην περιμένετε τον νόμο που δεν το αναφέρει και δεν το επιβάλλει ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ και κανένα ΑΡΘΡΟ. Επιχειρήστε λοιπόν να αμφισβητήσετε τις γνωματεύσεις των επιστημόνων (κτηνίατρων) τότε τον λόγο θα έχει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.