zkoth
Διαξιφισμούς μεταξύ Κυνηγετικών Συλλόγων Καρδίτσας – Σοφάδων και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας έχει προκαλέσει η απόφαση των πρώτων να μην ακολουθήσουν την επιλογή της Ομοσπονδίας για την εταιρία που θα αναλάβει την ασφάλιση των κυνηγών για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.
Ο Πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας απαντάει στην ανακοίνωση της Ζ’ ΚΟΘ υπερασπιζόμενος την επιλογή του να αναθέσει σε άλλη εταιρεία την ασφάλιση των κυνηγών του Συλλόγου του.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ζ ΚΟΘ για την ασφάλιση των κυνηγών μελών μας και της Θεσσαλίας γενικότερα.
Η κλεψύδρα κύριοι άδειασε….η υπομονή μας περιμένοντας την γενναία σας ΣΥΓΓΝΩΜΗ εξαντλήθηκε… τώρα πρέπει να μιλήσουμε επι της ουσίας για την ασφάλιση των κυνηγών της Θεσσαλίας με επιχειρήματα σε δημόσιο βήμα. Βέβαια σχετικά με το ολίσθημά σας να μας αποδώσετε βαρείς, άστοχους και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και ως κερασάκι στο τέλος της ανακοίνωσής σας να υπονοήσετε ότι μπορεί να τα παίρνουμε κιόλας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “εκφράζετε την βαθιά σας δυσαρέσκεια προς τις Διοικήσεις (Καρδίτσας και Σοφάδων) που ενεργούν σκεπτόμενες τις χρηματικές απολαβές και όχι τις ζωές των συνανθρώπων κυνηγών που πρέπει να προστατεύουν” νομίζω ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει πλέον να αποφανθεί κατά πόσον οι χαρακτηρισμοί σας έχουν βάση.
Η θέση μας για την ασφάλιση των κυνηγών (που διατυπώσαμε και στην Γεν Συνέλευση της Ζ’ ΚΟΘ) είναι ότι ο κάθε Σύλλογος να επιλέξει μεταξύ: α) ασφάλισης με τις ελάχιστες υποχρεωτικές καλύψεις όπως προσδιορίστηκαν παλαιόθεν από το Υπουργείο Γεωργίας με θετικό την μείωση του κόστους άδειας θήρας (λόγω του χαμηλότερου ασφάλιστρου, άποψη που υιοθετούν πολλοί Σύλλογοι στην Ελλάδα) με αρνητικό βέβαια τις χαμηλές καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο (εδώ απαιτείται να ενημερωθούν όλοι οι κυνηγοί αγριόχοιρου κυρίως για να προσθέσουν ατομικά στην ασφάλισή τους) ή β) ασφάλιση για ποσό 1.000.000euro κάλυψη για αστική ευθύνη και αποζημίωσης σε περίπτωση θανάτου ( με τη περίπτωση αυτή συμφωνώ και προσωπικά) που έχει ως θετικό την ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ μας και των οικογενειών τους σε περίπτωση διεκδικήσεων ή αποζημιώσεων και ως αρνητικό την εκτόξευση της τιμής της αδειας θήρας περίπου 25 έως 30 euro παραπάνω (180 – 190 η Γενική) με επακόλουθο τις διαρροές αδειών προς παρασυλλόγους και Δασαρχεία ή την λαθροθηρία χωρίς άδεια. Εκτιμούμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο Πανελλαδικά και όλοι ανεξαιρέτως οι αναγνωρισμένοι Σύλλογοι να υπογράψουν το αντίστοιχο συμβόλαιο μετά από ανοικτό Δημόσιο διαγωνισμό υπό την καθοδήγηση της ΚΣΕ.
Για το θέμα της αποζημίωσης του πρόσφατου θανάτου κυνηγού μας στην περιοχή μας υπογραμμίζουμε (για την αποφυγή παραπληροφόρησης ) και τονίζουμε προς όλους και όσο πιο δυνατά μπορούμε: ΟΥΔΕΠΟΤΕ η Ασφαλιστική Εταιρεία INTERAMERICAN αρνήθηκε να αποζημιώσει την οικογένεια του θύματος ( η εταιρεία πλήρωσε αμέσως και σε όλες τις περιπτώσεις που αυτό ζητήθηκε). Η οικογένεια του θύματος προτίμησε να οδηγήσει την υπόθεση και τον δραστη στη δικαιοσύνη για το ποινικό μέρος αφήνοντας για αργότερα το Αστικό κομμάτι (αποζημίωση). Ουδέποτε ο Σύλλογός μας σκέφτηκε να μηνύσει την INTERAMERICAN και συνεπώς τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση της ΖΚΟΘ τα διαψεύδω πλήρως στο θέμα αυτό καθώς η θέση μου και τα λεγόμενά μου δεν έχουν αποτυπωθεί (στην ανακοίνωσή της) ορθά. ΟΙ Πρόεδροι των Συλλόγων που ήταν δίπλα μου μπορούν να με επιβεβαιώσουν ή να με διαψεύσουν.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας με υπευθυνότητα και μετά από διαδικασία ανοιχτής δημόσιας προκήρυξης επέλεξε την Interamerican για την ασφάλιση των μελών του, μια εταιρεία η οποία θεωρείται από τις πλέον φερέγγυες και αξιόπιστες στο χώρο των ασφαλίσεων και υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της (και όχι με το ασφαλιστικό γραφείο Ασφάλειες Κολτσίδα) και φυσικά καταθέτουμε τα ασφάλιστρα στο λογαριασμό της Εταιρείας. Η Διοίκηση της Ζ ΚΟΘ ποιά ακριβώς εταιρεία επέλεξε ? Είστε βέβαιοι οτι η Blue Aigaion είναι Εταιρεία όπως ακριβώς προσδιορίζει η προκήρυξή σας με αριθμό πρωτ 285 / 12-7 2016 ? Μέσω ποίου γραφείου έγινε η επιλογή της Blue AIGAION ? Σε ποιόν λογαριασμό καταθέτουν οι κυνηγοί (μέσω των Συλλόγων τους) τα ασφάλιστρα? Είστε βέβαιοι ότι έχετε τη νομική δυνατότητα ως Δευτεροβάθμιο Όργανο να ασφαλίσετε με απόφασή σας απευθείας φυσικά πρόσωπα – κυνηγούς που υπάγονται σε Συλλόγους (πρωτοβάθμια Σωματεία) χωρίς την υπογραφή των νόμιμων εκπροσώπων τους στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο? Τα ερωτήματα μπαίνουν καλόπιστα και περιμένουμε απάντηση.
Η ασφαλιστική εταιρεία International Life που επιλέγατε με την ίδια διαδικασία τα τελευταία χρόνια και μιλούσατε και τότε για την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της θα αποζημιώσει τις ζημίες και το θάνατο του κυνηγού στα Τρίκαλα και πότε θα το πράξει τώρα που ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ και μπήκε εκκαθαριστής για να εκτιμήσει επακριβώς την πραγματική της θέση? Ποιός θα κληθεί να πληρώσει τις πιθανές αποζημιώσεις που ενδεχομένως ζητηθούν ? Ρωτήστε αγαπητοί μου Πρόεδροι και κυνηγοί της Θεσσαλίας νομικούς συμβούλους και ασφαλιστές για να μάθετε ποιά είναι η αλήθεια.
Για το θέμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ των κυνηγών. Υπηρετήσαμε και θα υπηρετούμε πιστά τον αγώνα και μάλιστα από τις πρώτες θέσεις της μάχης για την υπεράσπιση του κυνηγίου. Δεν θα σταματήσουμε να το πράττουμε και να υπηρετούμε και την ΕΝΟΤΗΤΑ μέσα όμως από ειλικρινή διάλογο με θέσεις και επιχειρήματα. Δεν βγάλαμε εμείς πρώτοι κάποια ανακοίνωση σε βάρος άλλου και φυσικα δεν ισχυριστήκαμε οτι διεκδικούμε το αλάθητο. Είμαστε εδώ μόνο για να προασπίσουμε στο μέτρο που μπορούμε τα συμφέροντα των κυνηγών – μελών του Συλλόγου μας.
Η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας
Η Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενη την επικινδυνότητα της κατάστασης θέλει να ενημερώσει όλους  τους κυνηγούς για το θέμα  Ασφάλισης  τους για την καινούργια κυνηγετική περίοδο και να τους επιστήσει την προσοχή.
Η ασφάλιση ενός κυνηγού δεν κρίνεται από το ασφάλιστρο της , κρίνεται από τις καλύψεις που του παρέχει  και από την φερεγγυότητα της Εταιρείας.
Η Ζ΄ΚΟΘ όπως κάθε χρόνο με γνώμονα αυτά τα δύο και έπειτα από μειοδοτικό διαγωνισμό προχώρησε στην ασφάλιση των κυνηγών πετυχαίνοντας τεράστιες καλύψεις τόσο οικονομικές  για τον ίδιο τον κυνηγό και την οικογένεια του , όσο και την φαρμακευτική περίθαλψη και τα νοσήλια του σε περίπτωση ατυχήματος. Για να γίνει αυτό απόλυτα κατανοητό και για να είναι ξεκάθαρα αντιληπτό ότι η ασφάλεια μια ανθρώπινης  ζωής καθώς και της οικογένειας της δεν κρίνεται από 5.00 ευρώ αλλά από μια σειρά μελετημένων καλύψεων  σας παραθέτουμε παρακάτω ακριβώς τις καλύψεις της Ασφάλισης της Ζ΄ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, του  Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Σοφάδων.
Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι η διαδικασία για την Ασφάλιση των κυνηγών είναι απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ζ΄ΚΟΘ από την οποία οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι δεν μπορούν να παρεκκλίνουν . Ο ΚΣ Καρδίτσας επιλέγει για δεύτερη συνεχή χρονιά να παραβαίνει απόφαση ανώτερου Διοικητικού Οργάνου και να δείχνει ασέβεια στους συναδέλφους κυνηγούς καθώς γνωρίζει τους κινδύνους αλλά και τα αποτελέσματα της παρέκκλισης αυτής. Ο περσινής θάνατος που αντιμετώπισε ο Σύλλογος δεν έχει αποζημιωθεί ακόμα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπούλια , προέδρου του ΚΣ Καρδίτσας , θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός κάνοντας μήνυση στην Ασφαλιστική Εταιρεία. Πέραν του ΚΣ Καρδίτσας όπου και γνωρίζουν τις συνέπειες αλλά τις παραβλέπουν αντιμετωπίζοντας με μικρότητα τους συναδέλφους κυνηγούς σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο , και ο ΚΣ Σοφάδων επιλέγει φέτος να πράξει κι εκείνος ανεξάρτητα ίσως λόγω άγνοιας ίσως λόγω αδιαφορίας.
Σε συνέχεια αυτών  η Ζ΄ΚΟΘ νιώθει υποχρεωμένη να απολογηθεί στους συναδέλφους κυνηγούς  για τις ανεύθυνες αυτές  κινήσεις  των συγκεκριμένων Συλλόγων  και να εκφράσει την βαθιά δυσαρέσκεια της για τις Διοικήσεις που ενεργούν σκεπτόμενες τις χρηματικές απολαβές και όχι τις ζωές των συνανθρώπων μας που πρέπει να προστατεύουν.
ΚΑΛΥΨΕΙΣ Ζ ΚΟΘ
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ
– Σωματικές βλάβες ή θάνατος [ μεμονωμένο ατύχημα ] έως                                  88.000,00 €
– Σωματικές βλάβες ή θάνατος [ ομαδικό ατύχημα] έως                                        293.000,00 €
– Υλικές ζημίες τρίτων κατά περίπτωση έως                                                             29.000,00
– Ανώτατη ευθύνη εταιρίας έως                                                                             1.460.000,00
ΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
– Θάνατος   κυνηγού λόγω ατυχήματος έως                                                                  88.000,00 €
–  Μόνιμη μερική ανικανότητα κυνηγού λόγω ατυχήματος αναλόγως του
βαθμού ανικανότητας έως                                                                                         58.500,00 €
– Μόνιμη ολική ανικανότητα κυνηγού λόγω ατυχήματος έως                                      74.000,00 €
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ  ΕΠΙΔΟΜΑ
– Ημερήσιο επίδομα Νοσοκομειακής περίθαλψης [ έως 60 ημέρες ] έως                          30,00 €
-Σε περίπτωση νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής παρακολούθησης
ημερήσιο επίδομα έως                                                                                                   60,00 €
– Ημερήσιο επίδομα ανάρρωσης έως 30 ημέρες κατόπιν γραπτής εντολής
κρατικού νοσοκομειακού ιδρύματος έως                                                                           30,00 €
–  Απώλεια εισοδήματος από ατύχημα εως 30 ημέρες                                                       20,00 €
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ  ΕΞΟΔΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
– Σε περίπτωση ατυχήματος καλύπτονται τα διάφορα έξοδα εντός ή εκτός νοσοκομείου ή κλινικής έως του ποσού 1500 € κατά περίπτωση
-Ασφάλιση εξόδων μεταφοράς τραυματία με το προσφορότερο μέσο ή ετησίως μέχρι 1.200 € βάσει πρωτοτύπου αποδείξεων και με ιατρική βεβαίωση που να πιστοποιεί την αναγκαιότητα αυτής της μεταφοράς.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Καλύπτεται η αστική ευθύνη του κυνηγού για κάθε ζημία που οφείλεται σε αμέλειά του
Η      ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται για ζημίες ή ατυχήματα που έγιναν      αποκλειστικά εντός της Ελλάδος και για μέλη του Συλλόγου που διαθέτουν      νόμιμη άδεια και κυνηγούν την χρονική περίοδο που επιτρέπεται το κυνήγι      και στο χώρο που ορίζει η άδεια [ ΤΟΠΙΚΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ, ΓΕΝΙΚΗ ] και επιτρέπεται το κυνήγι.
3.     Τα ασφαλιζόμενα μέλη του Συλλόγου θεωρούνται τρίτοι μεταξύ τους
4.     Από την ασφαλιστική σύμβαση καλύπτονται οι γονείς, τα τέκνα του ασφαλισμένου καθώς
κι οποιοσδήποτε συγγενής εξ αίματος ή αγχιστείας του ασφαλισμένου, οι οποίοι θωρούνται τρίτοι μεταξύ τους
Ομοίως τρίτοι μεταξύ τους θεωρούνται και οι συνδεόμενοι με τον ασφαλισμένο με Οποιαδήποτε μορφή σύμβασης Καλύπτεται   η μεταφορά από και προς το χώρο του κυνηγίου με τα συνήθη μεταφορικά
Μέσα, καθώς και η διαδρομή πεζή από και προς την επιτρεπόμενη ζώνη κυνηγίου.
Οι      ανωτέρω παροχές καλύπτουν και άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας.
Παρατείνεται      η ασφάλιση να καλύπτει περίπου 30 θηροφύλακες της Ομοσπονδίας και των      Κυνηγετικών Συλλόγων  και των      Δασικών Υπαλλήλων  πέραν της λήξης      της κυνηγετικής περιόδου μέχρι
19.8.2017 για όλο το εικοσιτετράωρο και για όλες τις άνω καλύψεις.
Εγγυητική      επιστολή 10% της αξίας του Συμβολαίου για την καλή εκτέλεση των όρων του
Συμβολαίου
Τα      έξοδα της παρούσης δημοσίευσης θα βαρύνουν την μειοδότρια εταιρία.
Η ασφάλιση των κυνηγών πρέπει να ξεκινά      από 19 Αυγούστου και να λήγει όπως ορίζει η
Ετήσια ρυθμιστική θήρας από τον Υπουργό  Περιβάλλοντος
Η      εταιρεία η οποία θα επιλεγεί από την Ζ’ ΚΟΘ δεν θα δύναται να ασφαλίσει      άλλο
Κυνηγετικό Σύλλογο που ανήκει στην δύναμη της Ομοσπονδίας, ο οποίος θα επιθυμεί να ασφαλισθεί μεμονωμένα. Στην περίπτωση αυτή η Ομοσπονδία έχει δικαίωμα να καταγγείλει  α ζ η μ΄ι ω ς  την σύμβαση και να επιλέξει άλλη ασφαλιστική εταιρεία

ΠΗΓΗ  www.e-artemis.gr