“Η αιολική ενέργεια σκοτώνει τα πουλιά σας”!!! Υπάλληλος των πετρελαιάδων ο Ντόναλντ Τραμπ

dontrΟ Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το βράδυ της Δευτέρας, λέγοντας ότι η ηλιακή ενέργεια δεν αποδίδει καλά και ότι οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν τα πτηνά.
Ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ έχει δηλώσει την προτίμησή του για τα ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο, και στο παρελθόν έχει αναφέρει ότι η ηλιακή ενέργεια είναι αναξιόπιστη και οι ανεμογεννήτριες αντιαισθητικές και επιβλαβείς για την άγρια ζωή.
«Είναι τόσο ακριβές», δήλωσε ο Τραμπ για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε ένα συλλαλητήριο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.
«Και ειλικρινά, δεν αποδίδουν τόσο καλά. Ξέρω πολλά για την ηλιακή ενέργεια. Λατρεύω την ηλιακή ενέργεια. Όμως, η απόσβεση γίνεται σε πόσο, 18 χρόνια; Ω σπουδαία, δεκαοκτώ χρόνια», δήλωσε, προσθέτοντας για την αιολική ενέργεια: «Ο άνεμος σκοτώνει όλα τα πουλιά σας. Όλα τα πουλιά σας, νεκρά. Ξέρετε, οι οικολόγοι δεν μιλούν γι’ αυτό».
Η ηλιακή ενέργεια είναι ιστορικά πιο ακριβή, αλλά το κόστος της έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ τα ορυκτά καύσιμα έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο ποσοστό από κρατικές επιδοτήσεις.
Μάλιστα στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες το κόστος για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών έχει μειωθεί κατά 70% από το 2009, σε μόλις δύο δολάρια ανά βατ φωτοβολταϊκής ισχύος.
Εξάλλου, σύσσωμη η αιολική βιομηχανία έχει διαψεύσει προηγούμενες δηλώσεις του Τραμπ για τους θανάτους πτηνών, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού του, νωρίτερα αυτό το έτος, ότι οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν πάνω από ένα εκατομμύριο αετούς το χρόνο.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν περίπου 500.000 πουλιά κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα, σαφώς λιγότερο από ό,τι άλλες απειλές για πτηνά, όπως οι γάτες και τα κτίρια.
Η προεδρική υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον, έχει θέσει ως στόχο να επταπλασιάσει την ηλιακή ισχύ της χώρας ως το 2027, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκστρατείας της.
Στο ίδιο συλλαλητήριο ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε επίσης να μειώσει τη συχνότητα των επιθεωρήσεων των ανθρακωρυχείων.
«Έχω φίλους ιδιοκτήτες ορυχείων και δεν μπορούν να ζήσουν», δήλωσε. «Οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί είναι απίστευτοι, οι επιθεωρητές έρχονται δύο και τρεις φορές την ημέρα και δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά πλέον, κλείνοντας όλα τα ορυχεία. Δεν πρόκειται να συμβεί πια αυτό με εμάς», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ   www.naftemporiki.gr