Ανακοίνωση της ΚΟΜΑΘ για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της Ρυθμιστικής

jipkomath
Συνάδελφοι Κυνηγοί,
Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την «θολούρα» εν όψει της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για το Κυνήγι (Ρυθμιστική). Μεγάλη καθυστέρηση, απειλητικές για το κυνήγι και τις κυνηγετικές οργανώσεις δηλώσεις και προτάσεις και προσπάθεια απαξίωσης των χιλιάδων Ελλήνων κυνηγών. Προφανώς, μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Ξεχνούν ότι το κυνήγι είναι μια λαϊκή δραστηριότητα, συντηρεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, με πολύ μεγάλη σημασία για την πολύπαθη ελληνική οικονομία, ειδικά δε για την οικονομία της ελληνικής περιφέρειας.
Το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, συμμετέχει με συνέπεια στις πολιτικές που ακολουθεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Συνεχίζει να εργάζεται με σοβαρότητα, διαμορφώνοντας τις κυνηγετικές θέσεις με τεκμηριωμένο τρόπο και με επιστημονικά στοιχεία. Προσπαθεί δε στο πλαίσιο λειτουργίας ενός δημοκρατικού διαλόγου να αντιμετωπίσει τις ιδεοληψίες και το έντονο αντικυνηγετικό ύφος.
Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η κατάσταση είναι επιλογή του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, ο οποίος επί έντεκα (11) μήνες δεν δέχθηκε να συνομιλήσει με την ΚΣΕ, παρά τα έγγραφα αιτήματα της. Δυστυχώς συνεχίζει να ρίχνει νερό στο μύλο αυτής της αντικυνηγετικής υστερίας, μέσα από την έναρξη νέας διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Νανόχηνα. Είναι ενδεικτικό ότι για τη νανόχηνα ΑΓΝΟΗΣΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ (ακόμα και αυτές που αφορούσαν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη) δείχνοντας τη μονομέρεια και την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των αντικυνηγετικών οργανώσεων.
Στις δύσκολες αυτές για το κυνήγι ημέρες καλούμε όλους τους κυνηγούς να είναι σε εγρήγορση, να εξακολουθήσουν να συμμετέχουν και να στηρίζουν το έργο αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (όταν οι άλλοι απαθείς περιμένουν την ολοκλήρωση της πυρκαγιάς για να τρέξουν να βγάλουν απαγόρευσης θήρας) και να είναι κοντά στους Κυνηγετικούς τους Συλλόγους, ως ζωντανά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας και φορείς, οι οποίοι έμπρακτα εργάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά κοντά στα πραγματικά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Συνάδελφοι δυστυχώς η ιδεοληψία και το αντικυνηγετικό μένος είναι στην ατζέντα του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά πρόσφατα με νέα απόφασή της η ελληνική Πολιτεία… φρόντισε με το Νόμο 4411/2016 να παραγράψει πάρα πολλές υποθέσεις, μαζί και υποθέσεις λαθροθηρίας. Βέβαια όλοι οι αντικυνηγοί, μαζί με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη επικαλούνται τα περιστατικά λαθροθηρίας ως αφορμή για να προτείνουν νέες απαγορεύσεις θήρας. Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. ή είναι «επιτυχίες» με πατέντα του κ. Τσιρώνη όλα αυτά;
Με εκτίμηση
Ιωάννης Πολυχρόνης
Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης