Κίνδυνος στον δρόμο Κιλκίς-Μεταλλικού απο την κάθετη διέλευση…ζαρκαδιών


Ένα ασυνήθιστο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 30.4.18, στο τρίτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κιλκίς-Πολυκάστρου, στον κατήφορο προς το Μεταλλικό όταν ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε …ζαρκάδι που «πετάχτηκε» ξαφνικά στον δρόμο κινούμενο καθέτως σε αυτόν.
Για το πανέμορφο θηλαστικό η παράσυρση δεν απέβη μοιραία, καθώς ο έμπειρος οδηγός του αυτοκινήτου που εκινείτο με χαμηλή ταχύτητα αφ’ενός μεν πάτησε εγκαίρως το φρέν, με επακόλουθο να αποφευχθούν τα χειρότερα αφ’ετέρου δε σταμάτησε και τηλεφώνησε αμέσως στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Όπο ίδιος αναφέρει, η άμεση δράση έφτασε στο σημείο σε δεκαπέντε λεπτά αλλά απο πλευράς δασαρχείου υπήρξε μεγάλη και χρειάσθηκε να περάσουν άλλα τριανταπέντε λεπτά εν τέλει έμπειρος θηροφύλακας του συλλόγου κυνηγών Κιλκίς που με την βοήθεια και του οδηγού απεγκλώβισε το ζώο απο τους τροχούς του οχήματος και το μετέφερε σε κτηνιατρείο.
Επί πλέον αναφερόμενος στο συμβάν ο οδηγός στηλίτευσε την νοοτροπία και συμπεριφορά αρκετών άλλων, διήλθαν κατά το προαναφερθέν διάστημα απο το ίδιο σημείο:
«Τόσοι διερχόμενοι οδηγοί είδαν την φάση και κανείς δεν σταμάτησε να πει «βρε πατριώτη τι έπαθες;» να δει, τέλος πάντων τι συνέβη, τόνισε χαρακτηριστικώς προσθέτοντας με νόημα «οι Ελληναράδες του δρόμου!»
Να τοποθετηθεί πινακίδα προειδοποίησης
Το περιστατικό ανακάλεσε στην μνήμη τουλάχιστον όσων παρακολουθούν αυτά τα θέματα τα ανάλογα με αγριογούρουνα που συνέβησαν στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Σέιχ Σου.
Με αφορμή αυτά οι αρμόδιες υπηρεσίες της συμπρωτεύουσας προέβησαν στην τοποθέτηση πινακίδων προειδοποίησης διέλευσης αγριογούρουνων στα επίμαχα σημεία ώστε οι οδηγοί να «κόβουν» ταχύτητα και να περιορίζεται ή και να εξαλείφεται η πιθανότητα επικίνδυνης σύγκρουσης.
Μάλιστα τις εν λόγω πινακίδες κατασκεύασε ως επαγγελματίας σ’αυτό το αντικείμενο και τηλετοποθέτησε ο πρόεδρος του κηνηγετικού συλλόγου Κιλκίς Γιάννης Καραϊτης. Ακριβώς το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του νομού.
Από την στιγμή που αναφέρθηκε και μάλιστα…απο πέρυσι εμφάνιση ζαρκαδιών που κινούνται και σήμερα ανεξέλεγκτα είναι απαραίτητη η τοποθέτηση πινακίδων προειδοποίησης της διέλευσης τους σε τουλάχιστον τρία σημεία του δρόμου Κιλκίς-Μεταλλικού ώστε και εδώ να ελαχιστοποιηθεί ή να εκμηδενισθεί η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος ή και δυστυχήματος.
ΠΗΓΗ http://maxitis.gr/