4 χρόνια φυλακή για χασισοφυτεία, που κατέστρεψαν… αγριογούρουνα.




Ποινή φυλάκισης 4 χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν 67χρονο αγρότη γιατί καλλιεργούσε δύο χασισοφυτείες στο ρέμα της Μαυροζούμενας με συνολικά 79 δέντρα.
Οπως κατέθεσε αστυνομικός χθες στη δίκη, κάποιος κατήγγειλε τον κατηγορούμενο πως έχει φυτέψει χασίς κοντά στο χωριό Μίλα, στη δασική περιοχή «Καπλάνι». Ο συγκεκριμένος ήταν άλλωστε γνωστός στη Δίωξη Ναρκωτικών από το 2007, όταν είχε και πάλι συλληφθεί για την καλλιέργεια χασισοφυτείας. Πέρυσι στις 3 Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί βρήκαν τις δύο για τις οποίες καταδικάστηκε χθες ως τοξικομανής. Τα δέντρα, ύψους από 0,5 έως 2,5 μέτρα, ήταν φυτεμένα σε απόσταση 400 μέτρων μεταξύ τους και ο κατηγορούμενος είχε διαμορφώσει δύο ξεχωριστούς χώρους, 30 τ.μ. και 100 τ.μ. Στη μία φυτεία καλλιεργούσε 34 φυτά χασίς και στη δεύτερη 45, αλλά είχαν μπει μέσα αγριογούρουνα και είχαν καταστρέψει τα περισσότερα.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι έκανε την καλλιέργεια και υποστήριξε ότι δεν θα το πωλούσε αλλά θα το κράταγε για τον ίδιο. Είπε μάλιστα ότι ο εθισμός του από τα ναρκωτικά τον έκαναν να ξεπουλήσει ό,τι του άφησαν ο πατέρας και η μητέρα του.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.