Πυρ και μανία με Σκουρλέτη η Περιφέρεια Ηπείρου!!!....




Μπορεί με την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης όλα να κύλησαν μέλι γάλα, όμως δεν συνέβη τελικά το ίδιο και με την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Παναγιώτη Σκουρλέτη.
Ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Ηπείρου από την σύσκεψη για το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης, ο οποίος αποδίδεται σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της, η οποία ήρθε μέσω γραπτής ανακοίνωσης.
Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:
Η Περιφέρεια Ηπείρου με έκπληξη πληροφορήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης την πραγματοποίηση σύσκεψης υπό την Προεδρία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, με θέμα το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη Παμβώτιδα.
Η μη κλήση της Περιφέρειας στη σύσκεψη, στην οποία παρίσταντο οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικά στελέχη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ.α. και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί "κλειστή" και υπηρεσιακή, δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού προς το θεσμό της Περιφέρειας Ηπείρου. Υπενθυμίζουμε στον κ. Υπουργό και τους επιτελείς του, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, επί χρόνια πρωταγωνιστεί, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες για την σύνταξη σχεδίου Π.Δ., το οποίο μάλιστα το συζήτησε στην Επιτροπή Διαβούλευσης και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πρόσφατα οι εμπλεκόμενοι με ζητήματα της λίμνης φορείς (Περιφέρεια, Δήμος Ιωαννιτών, Πανεπιστήμιο, Φορέας Διαχείρισης, Αποκεντρωμένη Διοίκηση), έχουν συναποφασίσει τη σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα δίνει κατευθύνσεις για τη λήψη πολιτικών και άλλων αποφάσεων, με στόχο να αντιμετωπιστεί ο κατακερματισμός των αρμοδιοτήτων που σήμερα υπάρχει.
Μας προξενεί απορία η τακτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σε σχέση με την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς υπάρχει ακόμη ανοικτό και το ζήτημα της Διαχείρισης Απορριμμάτων. Δεν μπορούμε όμως να διανοηθούμε ότι μπορεί να υπάρχουν τοπικοί παράγοντες που για μικροπολιτικές σκοπιμότητες υπονομεύουν δράσεις και πρωτοβουλίες που δρομολογεί η Περιφέρεια προς όφελος των πολιτών και του Περιβάλλοντος.
Ειδικά για τη Λίμνη Παμβώτιδα και το υπό έγκριση Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο κατά δήλωση του Υπουργού σχεδιάζεται να επικαιροποιηθεί, είναι αδιανόητο να μη ληφθεί υπόψη η κοινή πρόταση στην οποία έχουν καταλήξει, μετά από διαβουλεύσεις όλοι οι φορείς της περιοχής (Περιφέρεια, Δήμος Ιωαννιτών, Φορέας Διαχείρισης, παραλίμνιες περιοχές κλπ.). Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε να συνταχθούν και οι βουλευτές Ιωαννίνων.

Πηγή: Epiruspost.gr