ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.Σ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ks kyparissias

Σε εμπλουτισμό άγριων θηραμάτων λαγού και φασιανού προχώρησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ύστερα από μελέτες που είχαν συνταχθεί από τον θηραματολόγο της Γ’ΚΟΠ κ.Δημήτρη Δόγανο και εγκρίθηκαν από το Υπουργείο,το Δασαρχείο Κυπαρισσίας και την Δνση Δασών Μεσσηνίας.
Φασιανοί
250 φασιανοί από το εκτροφείο θηραμάτων της Γ’ΚΟΠ μεταφέρθηκαν σε κλωβό προσαρμογής που είχε εγκατασταθεί στο χώρο της μελέτης και παρέμειναν εκεί μέχρι να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον, να αποβάλουν το στρές της μεταφοράς και τελικά να απελευθερωθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.
Λαγοί
10 λαγοί(5 ζευγάρια) προσαρμοσμένοι σε άγριο περιβάλλον απελευθερώθηκαν σε περιοχή που επιλέχθηκε και έχει εμφανιστεί μείωση του άγριου πληθυσμού με σκοπό την ανανέωση και αύξηση του θηράματος.Όλα τα ζώα συνοδεύτηκαν με πιστοποιητικό εξέτασης DNA απο το Πανεπηστήμιο Θεσσαλίας καθώς και με πιστοποιητικό Υγείας απο κρατικό κτηνίατρο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν την ενέργεια αυτή καθώς και το Δασαρχείο Κυπαρισσίας με το καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτει που απο την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας με τις πολύτιμες γνώσεις του!